Με τον Μπαρόζο η Goldman Sachs επιδεικνύει τα κουρέλια της Δημοκρατίας

330px-Jose_Manuel_Barroso,_EU-kommissionens_ordforande,_under_ett_mote_i_Folketinget_2006-05-19_(1)Η Goldman Sachs προσέλαβε τον πρώην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ως σύμβουλο και μη εκτελεστικό πρόεδρο της διεθνούς μονάδας της, όπως ανακοίνωσε σήμερα η επενδυτική τράπεζα που έχει έδρα τις ΗΠΑ.

Ο Μπαροζο δεν ήταν τίποτα ιδιαίτερο  σαν πολιτικός, Σοσιαλφιλελές ή νομικός, και η πρόσληψη του από την  Goldman Sachs  δεν θα  φέρει  οικονομικά  κέρδη για την  ήδη πανίσχυρη εταιρεία .

Η σκοπιμότητα της πρόσληψης  μπορεί να γίνει αντιληπτή  ως επίδειξη της δύναμης που έχει το τραπεζικό χρηματοοικονομικό σύστημα επί της πολιτικής, των πολιτικών και τελικά της Δημοκρατίας.

Για τον ίδιο το  Μπαροζο  η αποδοχή  στα φανερά πια της θέσης του υπάλληλου της  Goldman Sachs  γεννά ερωτηματικά  για τον αν ήταν και στα κρυφά ένας υπάλληλος της εταιρείας που σήμερα αποκαθίσταται.

Σε κάθε περίπτωση είναι φανερό ότι ήταν πάντα ένα πουλημένο τομάρι στην υπηρεσία του χειρότερου ίσως εχθρού της δημοκρατίας, του χρηματοπιστωτικού  Κεφαλαίου.

Μακάρι να βγω   μάντης κακών αλλά ο φασισμός, και ο εθνικισμός έρχονται καλπάζοντας γιατί η δημοκρατία αποτυγχάνει και γιατί οι νικητές επιδεικνύουν τα  κουρέλια της προκλητικά. Ένα τέτοιο κουρέλι είναι και ο Μπαρόζο
Αρέσει σε %d bloggers: