Τα πραξικοπήματα δεν τα κάνουν πλέον οι στρατηγοί αλλά οι τραπεζίτες που έχουν ήδη στα χέρια τους τα λεφτά μας

1bf5bffc89b20167a945aebdf5779d82_XLΣτην Τουρκία αποδείχτηκε ότι τα πραξικοπήματα δεν τα κάνουν πλέον οι στρατηγοί αλλά οι τραπεζίτες.

Αποδείχτηκε  ότι ο στρατός στους  δρόμους δεν τρομάζει κανέναν, ακόμη και όταν χρησιμοποιεί την βια σε αντίθεση με τους τραπεζίτες που με τα ελεγχόμενα -μέσω  χρηματοδότησης- ΜΜΕ πυροδοτούν   ενδόμυχους  ψυχολογικούς φόβους και τρομοκρατούν κυρίως γιατί κρατούν τα λεφτά μας.

Αποδείχτηκε επίσης πόσο καθοριστικός είναι ο  ρόλος των κοινωνικών δικτύων  και κυρίως ο έλεγχος της πληροφορίας. Λίγα SMS  και ΜΜS  μπορούν να αλλάξουν την ροή των γεγονότων. Επίσης αποδείχτηκε πόσο εκτός κοινωνικής πραγματικότητας βρίσκονται οι  ιδρυματοποιημένοι  Στρατηγοί που  πιθανόν δεν έχουν ιδέα τι  είναι το skype και το Tweeter  και γι αυτό υπήρξαν ανίκανοι να  προβλέψουν  την Λαϊκή αντίδραση.

Τα πραξικοπήματα δεν τα κάνουν πλέον ο διαδικτυακά αστοιχείωτοι, ιδρυματοποιημένοι στρατηγοί αλλά οι τραπεζίτες που έχουν ήδη στα χέρια τους τα λεφτά μας.

Αποδείχτηκε πως ο λαός  δεν θεωρεί λύση  το στρατιωτικό πραξικόπημα και προτιμά  την Δημοκρατία συλλογικά εκτός… εάν έχουν μπει καπιταλ Κοντρολ όποτε μπαίνει στην γραμμή  κανονικά και υπακούει.

Το  πιο σημαντικό όμως είναι  ότι αποδείχτηκε  πόσο δυνατός είναι  ο Λαός ο οποίος  μόλις αποφασίσει να κινηθεί αποκαθιστά την δημοκρατία άμεσα.
3 Σχόλια

 1. Συμπαθητικό το πραξικοπηματάκι, δεν κράτησε δα ούτε μια μέρα.

  Πλέον όλων, και κυρίως των ανθρώπινων απωλειών αλλά και της προσβολής της Δημοκρατίας, ως ιδέα, ήρθε να προσθέσει και μια ακόμα συναίσθηση.

  Αυτή της τόσων ετών υπερτίμησης του Έλληνα πολίτη σχετικά με την έντονη διάθεση των απέναντι πολεμόχαρων έναντι αυτής της χώρας, σε σχέση με τη δυναμική και την επηρροή τους στη χώρα τους.

  Ίσως να μην το εκφράζω και πολύ καλά αυτό, αλλά είμαι βέβαιος ότι ούτε οι λαοί θα επιθυμούσαν μια σύρραξη, ούτε και άμεσα και οι κυβερνήσεις, τουλάχιστον των τελευταίων ετών.

  Προφανώς οι εκάστοτε διογκώσεις και οι τρομολαγνείες, καθώς και η ημιεμπόλεμη, δήθεν, κατάσταση είναι ένα προϊόν προάσπισης καταστάσεων, κλάδων, και ευκαιριών προς γκρίζα οικονομική εκμετάλλευση.

  «Είμαι μόνος και φοβάμαι, στη σκοπιά κρυώνω πολύ, γιατί;»

 2. Και λέω άμεσα, γιατί «παιχνίδια» πάντοτε παίζονταν πολλά. Όπως τα «παιχνίδια» που παίζονται σήμερα. Όμως, εμείς αποφασίζουμε! Ας μη το ξεχνάς αυτό.

  • ΜΑΚΙΣ on 20 Ιουλίου 2016 at 18:52

  ΓΙΑ ΤΙΝΟΣ ΛΕΦΤΑ ΜΙΛΑΣ? ΤΟ 90% ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΥΤΕ 1000€ ΣΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: