Στα βήματα του Σαμαρά ο Τσιπρας εξαπέλυσε νέο κύμα περικοπών στις συντάξεις.

2013_05_16_05_48_39__d538783850f04b909395c1fb4c853622Νέο κύμα περικοπών στις επικουρικές για να βγει ο φόρος υποτέλειας στην ευρωζώνη

Περίπου 30.000 συνταξιούχοι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μειώσεις Τσιπρα-Κατρούγαλου κατά τις πληρωμές του Αυγούστου

Ψαλίδι μπαίνει και επίσημα από σήμερα 2 Αυγούστου σε δεκάδες χιλιάδες επικουρικές συντάξεις που θα περικοπούν μεσοσταθμικά κατά 10%,  για να μην πέσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ λόγω της τρύπας στα έσοδα του ασφαλιστικού συστήματος που δημιούργησε η ύφεση που έφεραν

Περίπου 30.000 συνταξιούχοι του Δημοσίου αλλά και του ιδιωτικού τομέα που λαμβάνουν πάνω από 1.300 ευρώ μικτά  εκτιμάται ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι με μειώσεις κατά τις πληρωμές του Αυγούστου, στο πλαίσιο του πρώτου γύρου «επανυπολογισμού» τωνεπικουρικών συντάξεων.

Στα βήματα του Σαμαρά

Μεταξύ των «χαμένων» του νεο κύματος περικοπών θα είναι δημοτικοί υπάλληλοι, ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί και συνταξιούχοι τραπεζοϋπάλληλοι της πρώην ΕΤΒΑ.

Το μαχαίρι θα μπει σε περισσότερους με τις καταβολές των επικουρικών του Σεπτεμβρίου όταν θα δρομολογηθεί το δεύτερο κύμα μειώσεων.

Σε συνδυασμό με τις αλλαγές του επόμενου μήνα εκτιμάται ότι πάνω από 200.000 συνταξιούχοι θα υποστούν απώλειες σε σύνολο 1,6 εκατ. επικουρικών συντάξεων.

Το διάστημα Οκτωβρίου-Δεκεμβρίου θα ακολουθήσει η αναδρομική παρακράτηση συντάξεων από την 1η Ιουλίου.

Για τους συνταξιούχους του Δημοσίου η κυβέρνηση πέρασε ρύθμιση ώστε οι αναδρομικές μειώσεις στις επικουρικές να γίνονται με πλαφόν 10% και ελάχιστη δόση τα 50 ευρώ, ενώ για τους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα οι περικοπές θα πρέπει να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος του έτους.

Πληροφορίες efsyn.gr
Αρέσει σε %d bloggers: