Έρχεται στην Ελλάδα για πλειστηριασμούς και «κόκκινα δάνεια» η PCP

kokkina_daneia_distress_funds«Η PCP έχει εντυπωσιαστεί από το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλίσει  τα συμφέροντα των επενδυτών και πως το περιβάλλον για απευθείας επενδύσεις από το εξωτερικό είναι ώριμο», είπε η κ. Στάβελεϊ στο Reuters, προσθέτοντας ότι βλέπει σημαντικές επενδυτικές δυνατότητες στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη χώρα μας.

Η PCP ελέγχεται από τη μεγαλοεπενδύτρια Αμάντα Στάβελεϊ, η οποία είναι γνωστή για στενές σχέσεις με οικονομικά κέντρα στον Περσικό Κόλπο έρχεται για να πάρει την  υποθηκευμένη ακίνητη περιουσία με $2 δις.

Στρατηγική είσοδο στον ελληνικό τραπεζικό κλάδο, με 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε «κόκκινα» δάνεια, εξετάζει η επενδυτική εταιρεία PCP Capital Partners, όπως μεταδίδουν το πρακτορείο Reuters και η «Wall Street Journal».

Η PCP, με έδρα το Λονδίνο, ελέγχεται από τη μεγαλοεπενδύτρια Αμάντα Στάβελεϊ, η οποία είναι γνωστή για στενές σχέσεις με οικονομικά κέντρα στον Περσικό Κόλπο.

Σύμφωνα με το Reuters, που επικαλείται δηλώσεις της ίδιας της Στάβελεϊ, η PCP μελετά την απόκτηση μεγάλου μεριδίου μετοχών στην Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα.

Η είσοδος στην Παγκρήτια Συνεταιριστική θα λειτουργήσει στη συνέχεια ως όχημα για την επένδυση έως και 2 δισεκ. δολαρίων σε «κόκκινα» δάνεια που βαραίνουν τα ελληνικά τραπεζικά χαρτοφυλάκια.

Οι επενδύσεις θα γίνουν σε διάστημα 12 έως 18 μηνών, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε η κ. Στάβελεϊ στο Reuters.

«Η PCP έχει εντυπωσιαστεί από το έργο που έχει κάνει η κυβέρνηση ώστε να διασφαλίσει πως το περιβάλλον για απευθείας επενδύσεις από το εξωτερικό είναι ώριμο», είπε η κ. Στάβελεϊ στο Reuters, προσθέτοντας ότι βλέπει σημαντικές επενδυτικές δυνατότητες στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια στη χώρα μας.

Οι συνεργασίες με εξειδικευμένους  στα κόκκινα δάνεια ξένους επενδυτές θεωρούνται «κλειδί» για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων στις ελληνικές τράπεζες. Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, οι προβληματικές πιστώσεις ξεπερνούν τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ και υπερβαίνουν το 45% του συνόλου των δανείων.

Τον Μάιο, η Eurobank και η Alpha Bank ανακοίνωσαν συνεργασίας με το αμερικανικό επενδυτικό ταμείο KKR για τη διαχείριση προβληματικών δανείων. Συνεργασία με την KKR εξετάζει και η Τράπεζα Πειραιώς.

Συνεργασίες και επενδύσεις στον χώρο εξετάζει εδώ και μήνες και η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης.

Με πληροφορίες από : www.skai.gr/
Αρέσει σε %d bloggers: