120 εκατομμύρια ευρώ περικοπές ζήτησε η Παγκόσμια Τράπεζας από το υπουργείο Εργασίας

Η  Παγκόσμια Τράπεζα  βάζει στόχο  παροχές που δίνονται σε είδος ή σε χρήμα σε ασφαλισμένους ή ανέργους για τις οποίες έχουν καταβάλει εισφορές. Ο κόφτης είναι εδώ.

banner blog syriza artas 1030x198«Ψαλίδι» έως και 120 εκατομμύρια  ευρώ σε φοροαπαλλαγές και επιδόματα, ζήτησε η Παγκόσμια και κυρίως όσες αφορούν σε ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, κατάργηση του επιδόματος θέρμανσης και την περικοπή παροχών ανταποδοτικού χαρακτήρα, για τις οποίες έχουν καταβληθεί εισφορές, προβλέπει η λίστα που έχει ήδη παραδώσει στην ηγεσία του υπουργείου Εργασίας η Παγκόσμια Τράπεζα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, στα υπό «αναδιάρθρωση επιδόματα», βρίσκονται πάνω από 100 παροχές

που δίνονται σε είδος ή σε χρήμα σε ασφαλισμένους ή ανέργους και για τις οποίες έχουν καταβάλει εισφορές.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι βαρύτητα δίνεται στις εκπτώσεις φόρων (φοροαπαλλαγές) από τις ιατροφαρμακευτικές δαπάνες, με στόχο την εξοικονόμηση περίπου 100-120 εκατομμυρίων ευρώ. Επίσης, στο στόχαστρο έχει μπει και το επίδομα θέρμανσης, καθώς διαπιστώθηκε ότι  η  ανάπτυξη  που ανακοινώθηκε έκανε πολλούς Έλληνες να μην πληρούν πλέον τα κριτήρια  και, ενδέχεται να μην είναι τόσοι πολλοί αυτοί που πραγματικά έχουν ανάγκη ένα τέτοιο μέτρο. Πάντως, στη λίστα δεν βρίσκονται τα οικογενειακά επιδόματα.
1 ping

  1. […] via 120 εκατομμύρια ευρώ περικοπές ζήτησε η Παγκόσμια Τράπε… […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: