Απάντηση ΓΕΣ στις σοβαρές καταγγελίες βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ για διαγωνισμό

ED5733F5C8E548EB1683C45B99966EBAΗ βουλευτής υποστηρίζει ότι το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Τάπας, μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων

Στις σοβαρές καταγγελίες της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Αφροδίτης Σταμπουλή κατά κομματικών στελεχών της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Σερρών, που αφορούν στην υπόθεση διαγωνισμού σίτισης των προσφύγων που φιλοξενούνται στην περιοχή απάντησε το Γενικό Επιτελείο Στρατού.

Η βουλευτής καταγγέλλει το μέλος της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Τάπα, υποστηρίζοντας πως μαζί με την κόρη του έχουν αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων ύψους 750.000 ευρώ. Η βουλευτής κάνει λόγο για ηθικά ασυμβίβαστο επισημαίνοντας χαρακτηριστικά «δεν γίνεται να συμβαίνουν αυτά, δεν είναι αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ».

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης με ερωτήσεις τους στη Βουλή ζητούν την πλήρη διερεύνηση της υποθεσης και τονίζουν ότι χάθηκε το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς.
Μετά το θόρυβο που προκλήθηκε το μέλος της Νομαρχιακής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τάπας δεν δέχθηκε τελικά να αναλάβει τη σίτιση των προσφύγων, χαρακτηρίζοντας τις αντιδράσεις ως «αδικαιολόγητες».

Σε ανακοίνωσή του το ΓΕΣ που προκήρυξε το διαγωνισμό χαρακτηρίζει την υπόθεση «δήθεν σκάνδαλο» καθώς όπως αναφέρει ο διαγωνισμός είχε ακυρωθεί από τις 8 Αυγούστου, καθώς άλλαξε η νομοθεσία που αφορά τις δημόσιες συμβάσεις έργων και προμηθειών.

Η ανακοίνωση του ΓΕΣ

«Αναφορικά με σημερινά δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού τύπου περί καταγγελιών για σκάνδαλο σε διαγωνισμό σίτισης μεταναστών στις Σέρρες, σας ενημερώνουμε για τα ακόλουθα:

» 1. Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 96 του Ν. 4368/16, έχουν ανατεθεί στις ΕΔ οι αρμοδιότητες σύναψης και υλοποίησης παρακολούθησης συμβάσεων με αντικείμενο τη σίτιση προσφύγων – μεταναστών στα υφιστάμενα Κέντρα – Δομές Φιλοξενίας.

» 2. Μέχρι την 19 Αυγούστου 2016, η σίτιση των 420 προσφύγων που φιλοξενούνται στη Δομή Φιλοξενίας στην Παλαιά Γεωργική Σχολή Σερρών πραγματοποιούνταν με μέριμνα της στρατιωτικής υπηρεσίας (παροχή συσσιτίου από το 10ο Σύνταγμα Πεζικού).

» 3. Την 20 Αυγούστου 2016, με διαταγή του ΓΕΣ (Αναρτητέα στο Διαδίκτυο με ΑΔΑ: 66ΧΝ6-ΔΣ4 της 09 Αυγούστου 2016), αναλήφθηκε η υποχρέωση της σίτισης μέχρι το τέλος Αυγούστου, από εταιρεία catering (CORINTHIAN PALACE CATERING A.E.), μετά από έγκριση δέσμευσης πίστωσης 29.350 Ευρώ και τη διενέργεια σχετικού διαγωνισμού.

» 4. Με διαταγή του ΓΕΣ αναρτητέας στο διαδίκτυο της 10 Αυγούστου 2016, εγκρίθηκε η δέσμευση πίστωσης 88.050 Ευρώ για τη σίτιση των προσφύγων από εταιρία catering, μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται όμως ότι η διενέργεια διαγωνιστικής διαδικασίας για την ανάδειξη αναδόχου για το υπόψη θέμα ακυρώθηκε διότι, από την 08 Αυγούστου 2016 δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος 4412/16 (Δημόσιες Συμβάσεις Έργων, Προμηθειών και Υπηρεσιών) και εκδόθηκε νέα διαταγή για τη διενέργεια του διαγωνισμού, με βάση τη νέα νομοθεσία».

Πηγή:skai.gr
Αρέσει σε %d bloggers: