Αναρτώνται στο TAXIS τα χρεωστικά για τον ΕΝΦΙΑ.

afisa_syriza ενφιαΟι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ  στο υπουργείο οικονομικών υπολογίζουν ότι από το φόρο θα εισπράξουν 2,65 δισ. ευρώ για τους δανειστές .

Από την Δευτέρα 29 Αυγούστου, θα αρχίσουν να αναρτώνται στο TAXIS τα εκκαθαριστικά για τον ΕΝΦΙΑ, ο οποίος θα καταβληθεί σε πέντε δόσεις.

Τις επόμενες ημέρες θα αναρτηθούν τα νέα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ για το 2016. Περίπου 600.000 ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν πάνω από 1.000 ευρώ ο καθένας σε κύριο και συμπληρωματικό ΕΝΦΙΑ. Συνολικά, περίπου το 8% των ιδιοκτητών πρέπει να καταβάλλει το 30% του συνολικού φόρου.Ο συνολικός λογαριασμός του ΕΝΦΙΑ 2016 θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο με πέρυσι. Οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ   στο υπουργείο οικονομικων υπολογίζουν ότι από το φόρο θα εισπράξουν 2,65 δισ. ευρώ.

Για το 2016 τα αγροτεμάχια δεν θα υπολογίζονται στο συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ καθώς παρατηρήθηκε σωρεία λαθών στις δηλώσεις των φορολογούμενων ενώ δεν θα χάσουν την απαλλαγή από τον φόρο όσοι έχουν υψηλούς τόκους.

Να σημειωθεί ότι φέτος δεν θα ισχύσει και η έκπτωση 20% για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.

Στο μεταξύ περίπου 930.000 είναι οι … τυχεροί φορολογούμενοι οι οποίοι ανησυχούν λιγότερο από τους υπόλοιπους 6,2 εκατ. υπόχρεους του φόρου, αφού έχουν έκπτωση 50% ή και πλήρη απαλλαγή από τον φόρο.

Πρόκειται για ειδικές κατηγορίες πολιτών οι οποίες έχουν μεν κάποια ακίνητη περιουσία αλλά παράλληλα ανήκουν σε αυτούς που ζουν με ένα εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας, πολύτεκνοι και άτομα με αναπηρία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν μετά την πληρωμή της τελευταίας δόσης (τον Ιανουάριο του 2017) να δηλώσουν ξανά τα στοιχεία για τα αγροτεμάχια που κατέχουν, σε νέο έντυπο Ε9, ώστε να συνυπολογιστούν στον συμπληρωματικό φόρο του ΕΝΦΙΑ το 2017.

Αρέσει σε %d bloggers: