Οι Συριζαίοι έδωσαν τα σπίτια του φτωχού λάου στις τράπεζες

Κόλπο γκρόσο Κόκκινες μπισνες με κόκκινα δάνεια

briberyΤο συνολικό πόσο που προβλέπουν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες  και  λοιποί παρατρεχάμενοι νοματαίοι και πολιτικοί να εισπράξουν  είναι γύρω στα 10,9 δισ. ευρώ ενώ τυχόν  μίζες είναι έξτρα…

Ξεκινά η πώληση «κόκκινων» καταναλωτικών δανείων από εξειδικευμένες εταιρείες με στόχο οι πρώτες συναλλαγές να ολοκληρωθούν εντός του 2016. Αυτή η κίνηση σηματοδοτεί την πιο επιθετική στάση των τραπεζών  οι οποίες  φιλοδοξούν μέσω εταιριών  να βάλουν χέρι στα σπίτια του απλού λαού  και να μετατραπούν  οι ίδιες σε μεγαλοϊδιοκτήτες και μεγαλο ενοικιαστές ακίνητων .
Η κυβέρνηση για να εξασφαλίσει την παραμονή της στην εξουσία και στα οφέλη της άλλαξε το θεσμικό πλαίσιο προς όφελος τον τραπεζών. Το υπόλοιπο των καταναλωτικών δανείων  που αντιστοιχούν σε οικογένειες  που χτύπησε άγρια η κρίση των μνημονίων φθάνει τα 25,32 δισ. ευρώ εκ των οποίων τα 13,6 δισ. ευρώ, το 54% του συνόλου, βρίσκονται σε καθεστώς καθυστέρησης.

Οι τέσσερις συστημικές τράπεζες, φτιάχνουν πακέτα  μη εξυπηρετούμενων καταναλωτικών δανείων, τα οποία θα πουλήσουν σε εξειδικευμένες εταιρείες, κάνοντας χρήση των νέων θεσμικών δυνατοτήτων που  ψηφίστηκαν από ΣΥΡΙΖΑ

Συνολικά οι τέσσερις συστημικές τράπεζες προβλέπουν 10,9 δισ. ευρώ για την κάλυψη των μη εξυπηρετούμενων δανείων ύψους 13,6 δισ. ευρώ που αντιστοιχούν στο 80% των «κόκκινων».

Έτσι, από τις συναλλαγές οι τράπεζες δεν θα υποστούν ζημία, αντίθετα μπορεί να λογιστικοποιήσουν μικρό «κέρδος»…

Αρέσει σε %d bloggers: