Τσίπρας: Υπό εξέταξη τα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων

rp_tsipras-eurokinissi-5701-800x533.jpgΠαρά  την απειλή παραίτησης του Υπουργού Εθ. Άμυνας Πάνου Καμμένου  τα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων φαίνεται πως έχουν μπει στο στόχαστρο του Αλέξη Τσίπρα και των συνεργατών του όπως συνέβη και με τους προκατόχους τους.

Ενδεικτικό του κλίματος είναι το επεισόδιο  που έλαβε χώρα το μεσημέρι της Παρασκευής στην ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την

προεδρία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, και μεταφέρει η στήλη του ΒΗΜΑτοδότη απο την οποία αντιγράφουμε:

«Εν αναμονή των εκκαθαριστικών του ΕΝΦΙΑ -για τα οποία ο Κυρ. Μητσοτάκης λέει ότι μόλις τα πιάσουν στα χέρια τους οι φορολογούμενοι θα πάθουν τέτοιο σοκ που «τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ θα πέσουν άλλες δύο ή τρεις μονάδες»- έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής ευρεία σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό την προεδρία του πρωθυπουργού, Αλ. Τσίπρα, κατά την οποία κινδύνευσε η συνοχή της κυβέρνησης.

Βεβαίως τα περίφημα non papers του Μαξίμου δεν είπαν λέξη, αλλά όταν ήρθε η ώρα να συζητηθούν τα ειδικά μισθολόγια σηκώθηκε από τη θέση του ο Π. Καμμένος και είπε στον κ. Τσίπρα: «Εάν αγγίξεις τα μισθολόγια των Ενόπλων Δυνάμεων, εγώ φεύγω«!

Προκλήθηκε, όπως ήταν φυσικό, αναστάτωση, με τον πρωθυπουργό, τον Ευκλ. Τσακαλώτο και τον Γ. Χουλιαράκη να του λένε: «Φεύγεις, Πάνο; Και που πας;«. Ο κ. Καμμένος κοίταξε τον κ. Τσίπρα και του είπε: «Να ξέρεις, πρόεδρε, δεν πρόκειται να τα ψηφίσω, δεν πρόκειται να τα ψηφίσει κανένα άλλο κόμμα, συνεπώς δεν περνούν«.

Ο κ. Τσίπρας του είπε να καθίσει, να ηρεμήσει και ότι θα ξαναεξετάσουν τα μισθολόγια».

Πηγή: ΒΗΜΑτοδότης
Αρέσει σε %d bloggers: