ΕΕ: Θα σας δώσουμε την δόση μόνο αν την πάρουν ιδιώτες

comision-vs-people-1“Ανεξάρτητα από την εκπλήρωση των προαπαιτούμενων, η Ελλάδα θα λάβει 1,7 δισ. από την δόση των 2,8, εάν αποπληρώσει τα προηγούμενα ληξιπρόθεσμα χρέη προς τους ιδιώτες” δήλωσε στην Τρόικα του Αθήνα 9.84 ο Πάνος Καρβούνης επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα.

Όσον αφορά τα προαπαιτούμενα, υπογράμμισε ότι αν υπάρχουν ισοδύναμα και λογικές λύσεις, υπάρχει δυνατότητα και αλλαγών. “Τα πάντα εξαρτώνται από την προετοιμασία της Ελληνικής πλευράς”, τόνισε.

“Η κυβέρνηση δεσμεύτηκε έναντι των εταίρων και της Κομισιόν στην εκπλήρωση και των 15 προαπαιτούμενων δράσεων το αργότερο μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, ώστε να γίνει η εκταμίευση της δόσης των 2,8 δις ευρώ”, επισήμανε ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης.

Σημειώνεται ότι τα ληξιπρόθεσμα  όπως προκύπτει από τα στοιχεία για την πορεία εξέλιξης των μεγεθών της γενικής κυβέρνησης έφτασαν στα  5,534 δισ. ευρώ τον προηγούμενο μήνα εξ αυτών  τα 3,028 δισ. ευρώ αφορούσαν οφειλές των Οργανισμών Κοινωνικής Ασφάλισης για τα οποία  δεν αναφέρεται κάνεις ενώ οι οφειλές των νοσοκομείων προς τους ιδιώτες ανήλθαν σε 1,119 δισ. ευρώ.

Τέλος οι εκκρεμείς επιστροφές φόρων ανήλθαν σε 1,356 δισ. ευρώ.
Αρέσει σε %d bloggers: