Μας έφαγαν 6 δισ. στο Eurogroup του Μαΐου οι «εταίροι» αθετώντας τα συμφωνηθέντα!

«Η συμφωνία είναι παλιά  και  έληξε  το 2015»  λέει ο Μοσκοβισι.

Έπνιξαν την είδηση κυβέρνηση και ευρωπαϊστές

moscoviciΚαταγγελία Χουντή: Μας έφαγαν 6 δισ. στο Eurogroup του Μαΐου οι «εταίροι» αθετώντας τα συμφωνηθέντα!

Σε μια καταγγελία βόμβα προέβη ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας Νίκος
Χουντής, αποκαλύπτοντας ότι η Ελλάδα έχασε έξι δισεκατομμύρια ευρώ»

«Το τεράστιο αυτό ποσό, δυστυχώς χάθηκε για τον ελληνικό λαό, με την υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ» σημειώνει ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας

Ο Νίκος Χουντής, σε ερώτηση που είχε καταθέσει προς την Κομισιόν, ζητούσε διευκρινίσεις για την οφειλόμενη από τους δανειστές, επιστροφή των κερδών των ελληνικών ομολόγων,  για τα οποία οι δανειστές, στα Eurogroupτ ου Νοεμβρίου του 2012, είχαν δεσμευθεί ρητά ότι θα τα επέστρεφαν στην Ελλάδα. Με βάση αυτή τη συμφωνία, είχαν ήδη επιστρέψει 2 δισ. ευρώ το 2013 και αναμενόταν η επιστροφή πολλών ακόμα δισ. για τα επόμενα έτη.

Σύμφωνα με τον κ. Χουντή, ο γάλλος επίτροπος του απάντησε ότι οι ευρωπαίοι εταίροι δεν έχουν αναλάβει καμία δέσμευση να καταβάλουν στη χώρα μας χρήματα που ισοδυναμούν με τα κέρδη των ελληνικών ομολόγων τα οποία βρίσκονται στα χαρτοφυλάκιά των κεντρικών τραπεζών της ευρωζώνης. Τα εν λόγω κέρδη επιστρέφονταν στην Ελλάδα με βάση παλαιότερη συμφωνία, που είχε γίνει στο Eurogroup του Νοεμβρίου 2012, όμως η ρύθμιση κανονικά εξέπνευσε με τη λήξη του δεύτερου Μνημονίου, το καλοκαίρι του 2015!!!

Ο κ. Χουντής κατηγορεί την ελληνική κυβέρνηση ότι «απέκρυψε» από τον ελληνικό λαό την απώλεια των κερδών από τα ελληνικά ομόλογα, καταγγέλλοντας ότι η Αθήνα εσκεμμένα άφησε να εννοηθεί ότι «τα χρήματα θα μας αποδοθούν αναδρομικά από το 2018 και μετά».
Αρέσει σε %d bloggers: