Τα βοσκοτόπια άξιζαν 100 εκατ. το 2011 αλλά… 190.000 το 2012!

Η εγγραφή υποθήκης στη συνέχεια έγινε στα 52 εκατομμύρια ευρώ, όσο (τυχαίο;) κόστισε η άδεια

resizer-ashx

Σε φιάσκο  και σκάνδαλο ευνοιοκρατίας εξελίσσεται η υπόθεση με τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και την εγγύηση με την οποία εξασφάλισε μία από τις τέσσερις πανελλαδικής εμβέλειας τηλεοπτικές άδειες, κατά τον πρόσφατο διαγωνισμό. 

Στο video  ο Τάσος Τέλλογλου στο κεντρικό δελτίο του STAR, διαβάζοντας τους ισολογισμούς της εταιρείας του φίλου του κ. Καλογρίτσα αποκαλυψε πως η εταιρεία έχει μηδενική δραστηριότητα εκτός από μία, αυτή της αξίας των ακινήτων.

Η αξία, λοιπόν, των «χρυσών» βοσκοτοπιών τιμολογείται το 2008 αλλά και το 2012 στις 190.000 ευρώ. Ωστόσο, η πλευρά Καλογρίτσα είχε φέρει τη γνωμοδότηση μιας εταιρείας real estate συστημικής τράπεζας που ανεβάζει την αξία αυτής της γης στα 100 εκατομμύρια ευρώ!

βοσκοτόπια

Με βάση αυτή τη γνωμοδότηση και το πληρεξούσιο, έγινε εγγραφή υποθήκης που φτάνει τα 52 εκατομμύρια ευρώ! Δηλαδή, όσο το τίμημα της άδειας! (τυχαίο; Δεν νομίζω)

Για να έχουμε μια τάξη μεγέθους του σκανδάλου ευνοιοκρατίας  και των περίεργων πτυχών της υπόθεσης, πρέπει να αναφερθεί  ότι τριπλάσια έκταση στη Ζάκυνθο, κοντά σε μία από τις γνωστές παραλίες στον κόσμο, πουλήθηκε στο εμίρη του Κατάρ για «μόλις» 10 εκατομμύρια ευρώ το 2013!

ενώ στα  100 εκατομμύρια ευρώ  τιμολογούνται τα βοσκοτόπια στην Ιθάκη…
Αρέσει σε %d bloggers: