Γερμανικός τύπος: «Οι Μπίζνες στην Ελλάδα μπορούν να αρχίσουν»

590_b3d4a330ed62bea196225d0a421ee559Μπίζνες

Υπό τον τίτλο «Οι Μπίζνες μπορούν να αρχίσουν» σχολιάζει η Süddeutsche Zeitung την έγκριση από τους συνεργάτες των Γερμανών  του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα τη νύχτα της Τρίτης στην Βουλή.

Η Εφημερίδα αναφέρει ότι  στόχο ηταν την εκταμίευση των υπολειπόμενων 2,8 δισεκ. ευρώ.

Όπως επισημαίνει μεταξύ άλλων η εφημερίδα του Μονάχου, «ο Αλέξης Τσίπρας επιβλήθηκε: Το κοινοβούλιο στην Αθήνα ενέκρινε με οριακή πλειοψηφία το νέο ταμείο ιδιωτικοποιήσεων».

Στο άρθρο σημειώνεται ότι «η Ελλάδα θα πρέπει να διαθέσει και την κρατική της περιουσία για τη διάσωση – μεταξύ άλλων υπηρεσίες ύδρευσης και παρόχους αερίου», γράφει η SZ και παρατηρεί:

«Κάθε φορά που τα πράγματα γίνονται ιδιαίτερα άβολα για τον Τσίπρα, αναφέρεται στην υποσχεθείσα από τους δανειστές συζήτηση  για την ελάφρυνση  του χρέους».

Η εφημερίδα του Μονάχου υπενθυμίζει τέλος προς τους Γερμανούς επενδύτες ότι «το τελευταίο πακέτο μεταρρυθμίσεων που περνά ο Τσίπρας από τη βουλή είναι ακόμη ένα από τα πράγματα που αποδεικνύουν ότι αθετεί τον λόγο του.

Η κυβέρνησή του ανήλθε στην εξουσία με την υπόσχεση να τερματίσει την πολιτική λιτότητας.Μια ακραιφνής πολιτική ιδιωτικοποιήσεων δεν ταιριάζει στο DNΑ του αριστερού Τσίπρα ούτε του ΣΥΡΙΖΑ», σχολιάζει η SZ κρατώντας επιφυλάξεις…
Αρέσει σε %d bloggers: