Βερολίνο: Κανένας λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank

1447408693593208Δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για την Deutsche Bank, διαβεβαίωσε ο εκπρόσωπος της Άγκελα Μέρκελ, Στέφαν Ζάιμπερτ, αναφερόμενος στα σενάρια περί κρατικής βοήθειας προς την τράπεζα.

«Στην παρούσα φάση, η κυβέρνηση δεν ασχολείται με καμία εικασία» έσπευσε να διευκρινίσει, διαψεύδοντας παράλληλα, τα σενάρια περί επικείμενης συνάντησης της Καγκελαρίου με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Deutsche Bank, Τζον Κράιν.

Κανένας λόγος ανησυχίας

Από την πλευρά της, η γερμανική τράπεζα, μέσω του εκπροσώπου της, κατέστησε σαφές ότι δεν ζήτησε τη βοήθεια του Βερολίνου και ότι θα λύσει μόνη της τα προβλήματά της. Ξεκαθάρισε επίσης, ότι δεν τίθεται ζήτημα αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Η ανάγκη κεφαλαιακής ενίσχυσης της Deutsche Bank επανήλθε ως φήμη στο προσκήνιο λόγω της πρότασης των αμερικανικών αρχών για την επιβολή προστίμου 14 δισ. δολαρίων για την υπόθεση της πώλησης ενυπόθηκων στεγαστικών δανείων, το 2008.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με δημοσιεύματα του Σαββατοκύριακου, η κα Μέρκελ απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο κρατικής βοήθειας στη μεγαλύτερη ιδιωτική τράπεζα της Γερμανίας, τουλάχιστον έως τις εκλογές του 2017.

Η μετοχή της Deutsche Bank, ως απόρροια όλων των παραπάνω, βρίσκεται στο επίκεντρο των σημερινών χρηματιστηριακών παιχνιδιών, διολισθαίνοντας στο -5,8% και το χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών.

 
Αρέσει σε %d bloggers: