Ανταγωνιστικότητα Πιο κάτω από την Ναμίμπια οδήγησαν την Ελλάδα οι ευρωπαϊστές

Έως και πενήντα θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη θα κέρδιζε ο κοιμώμενος γίγαντας με τα πλεονεκτήματα του εθνικού νομίσματος. Η Ελλάδα είναι στις 40 πλουσιότερες χώρες του κόσμου και αυτή η θέση που την οδήγησαν οι ευρωπαϊστές  δεν της αξίζει.
sleeping-giant-900x450

Συνεχίζει να επιδεινώνεται η θέση της Ελλάδας στον παγκόσμιο οικονομικό χάρτη ανταγωνιστικότητας καθώς το 2015 έχασε πέντε θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη.

Σύμφωνα με την έκθεση  “Global Competitiveness Report 2016 – 2017” του World Economic Forum, η Ελλάδα καταλαμβάνει την 86η θέση μεταξύ 138 κρατών

στον κόσμο από την 81η μεταξύ 140 κρατών, που κατείχε στην προηγούμενη αξιολόγηση (“Global Competitiveness Report 2015 – 2016”).

Ανταγωνιστικότητα

Την χειρότερη απόδοση την έχει στο  δείκτη που αφορά το μακροοικονομικό περιβάλλον όπου κατέχει την 131η θέση από τις 138 χώρες  ενώ τους καλύτερους δείκτες τους έχει στον τομέα των κατασκευών  (Θέση 37)  της υγείας, της  Βασικής παιδείας και ανώτερης παιδείας (θέσεις 46 και 45 αντίστοιχα)  και στον δείκτη της τεχνολογικής ετοιμότητας (θέση 42).

Όλα τα παραπάνω δείχνουν ότι η Ελλάδα υπολειτουργεί.

Το τεράστιο δυναμικό της σπαταλιέται.

Κύρια αίτια είναι η απουσία εθνικού νομίσματος και των πλεονεκτημάτων επί του οικονομικού σχεδιασμού που έχει, η λιτότητα που έχουν  επιβάλει οι Γερμανοί, το συνεχές «ξεχαρβάλωμα»  της ελληνικής οικονομίας από τους δανειστές  για τις δόσεις και το πολιτικό αδιέξοδο των ευρωπαϊστών και η αυτιστική εμμονή στα μνημόνια.

Ισχυρές επιδόσεις σε όλους τους επιμέρους τομείς, συνεχίζει να πετυχαίνει διαχρονικά η Σιγκαπούρη (5,72), που κατατάσσεται -επίσης για 8η φορά- στη 2η θέση της λίστας με τις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του πλανήτη.

Στις πιο ανταγωνιστικές οικονομίες του κόσμου συμπεριλαμβάνονται χώρες του ευρωπαϊκού πυρήνα και χώρες με εθνικά νομίσματα  όπως η Νορβηγία, η Δανία, η Νέα Ζηλανδία, η Κίνα, ο Καναδάς, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Βέλγιο, το Κατάρ, η Αυστρία και το Λουξεμβούργο.

Στον αντίποδα, τη χειρότερη επίδοση παγκόσμια στη φετινή αξιολόγηση κατέχει η Υεμένη (με βαθμολογία 2,74) καταλαμβάνοντας την τελευταία θέση της σχετικής λίστας.

Δείτε εδώ τον Χάρτη
Αρέσει σε %d bloggers: