Ο Κουβέλης θέλει να… συμβάλει

«Ναι» απο Κουβέλη στο ανοιχτό κάλεσμα Τσίπρα …για να σταθεί η κοινωνία όρθια!
karekla_1

Θετικά βλέπει τη πρόσκληση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συνεργασία των δυνάμεων της ευρύτερης Αριστεράς, ο Φώτης Κουβέλης.

Η αποχώρησή μας από τον Συνασπισμό το 2010 πρέπει να αξιολογείται με τα τότε πολιτικά δεδομένα. Και τα δεδομένα της εποχής εκείνης και την αιτιολογούν και τη δικαιολογούν. Σήμερα βρισκόμαστε σε μια καθοριστική στιγμή. Μετά την τελευταία εκλογική αναμέτρηση, που κατάληξε με τη σημαντική πολιτική επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας, σε νίκη των ευρωπαϊκών δυνάμεων της Αριστεράς, η κυβέρνηση αναλαμβάνει το δύσκολο έργο της εξόδου της χώρας από την κρίση.

Και η κοινωνική και πολιτική πραγματικότητα επιβάλλει τη μεγαλύτερη δυνατή πολιτική και οργανική συσπείρωση των αριστερών ευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας, χωρίς αποκλεισμούς, μεμψιμοιρίες και εγκλωβισμούς σε διαφορές του παρελθόντος.

Η προσπάθεια να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της με την κοινωνία όρθια, είναι μια προσπάθεια που μας αφορά. Η Ενωτική Κίνηση Ευρωπαϊκής Αριστεράς, στην οποία ανήκω, θέλει να συμβάλει με τις θέσεις της, τις απόψεις της και στο μέτρο των δυνατοτήτων της, στην έξοδο της χώρας από την κρίση και στην προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου. Οφείλουμε να προσφέρουμε στην προσπάθεια για την αλλαγή στην Ευρώπη και για την ανάκαμψη της χώρας. Θα πει ο κ Κουβελης
Αρέσει σε %d bloggers: