Γίναμε ξανά ραγιάδες ψυχολογικά γυρίσαμε στην Τουρκοκρατία

190515161936_6689

Το διαχρονικό αποτέλεσμα από την Επανάσταση του 1821 μέχρι σήμερα είναι, ότι η Ελλάδα ιδρύθηκε ως προτεκτοράτο και όχι για να είναι ελεύθερο κράτος και εξακολουθεί να λειτουργεί ως προτεκτοράτο. Μάλιστα μέχρι τώρα ήταν κυρίως ένα γεωπολιτικό και πολιτικό προτεκτοράτο και λιγότερο ένα οικονομικό. Σήμερα όμως η υποτέλεια της Ελλάδας έχει ολοκληρωθεί, αφού υποβιβαστήκαμε ακόμη περισσότερο σε αποικία χρέους.

Η αντίφαση ανάμεσα στο πάθος μας για την ελευθερία και τις θυσίες που έχουμε κάνει γι᾿αυτήν και από την άλλη η υποτέλεια της χώρας μας αποτελεί μια σχιζοφρενική αυτοκαταστροφικότητα, η οποία όμως εξηγείται από τα επίσης διαχρονικά, «κουσούρια» του Έθνους μας. Το καθεστώς της υποτελείας μάς επιστρέφει όλους στην κατάσταση του ραγιά.

Με τους σημερινούς Έλληνες δίπλα σου  δεν αξίζει να ασχολείσαι λέει ένας ξένος φίλος τον οποίο παρατηρώ άφωνος  Όσοι έχασαν τα πάντα κάθονται ήσυχοι και όσοι έχουν να χάσουν κάθονται ακομη πιο ήσυχοι. Έχει δίκιο γίναμε ραγιάδες,   γυρίσαμε ψυχολογικά στην Τουρκοκρατία

Ραγιάς είναι εκείνος που τρέμει τις βουλές του Ευρωπαίου που είναι σκλάβος του φόβου του. Ο ραγιάς είναι μισός άνθρωπος. Την ραγιαδοσύνη του την ονομάζει αναγκαία φρονιμάδα. Τον κυνηγάς και κρύβεται. Τον δέρνεις και ακόμα σκύβει. Τον σκοτώνεις κάθε μερα  και σωπαίνει..

 

Δεν μπορώ δεν δύναμαι …
Αρέσει σε %d bloggers: