Τράπεζα προσπάθησε να βγάλει ένα στρέμμα χωράφι σε πλειστηριασμό.

Οικοπεδοφάγοι

oikopedofagoiΕπεισοδιακές και αποτυχημένες ήταν ξανά οι απόπειρες διενέργειας πλειστηριασμών στα Ειρηνοδικεία πολλών πόλεων της Ελλάδας. Παρά την (υποτιθέμενη) αποχή των συμβολαιογράφων από τις διαδικασίες, έγιναν προσπάθειες να προχωρήσουν πλειστηριασμοί σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα. Εντύπωση προκαλεί ότι στη Θεσσαλονίκη, η

πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης, Ιωάννα Μπιλίση-Χρουσαλά, για λογαριασμό της Τράπεζας Πειραιώς αποπειράθηκε με την συμβολή ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων να ολοκληρώσει τον πλειστηριασμό ενός χωραφιού ενός στρέμματος. Πολίτες του κινήματος ενάντια στους πλειστηριασμούς επενέβησαν δυναμικά αποτρέποντας τον πλειστηριασμό.

 

Συγκεκριμένα, η πρόεδρος της Ένωσης Συμβολαιογράφων Θεσσαλονίκης  κ. Χρουσαλά-Μπιλίση, παρά την αποχή που έχουν αποφασίσει οι ίδιες οι Ενώσεις Συμβολαιογράφων, προσπάθησε να θέσει σε πλειστηριασμό ένα οικόπεδο ενός στρέμματος στον Χορτιάτη Θεσσαλονίκης. Η κ.Χρουσαλά Μπιλίση προσκόμισε, σύμφωνα με πληροφορίες, έγγραφο της Τράπεζας Πειραιώς, με το οποίο ζητούσε να γίνει κανονικά η διαδικασία.

Το γεγονός αυτό προκάλεσε την αντίδραση των εκατοντάδων διαδηλωτών που συγκεντρώνονται κάθε Τετάρτη στο Ειρηνοδικείο για να εμποδίσουν τους πλειστηριασμούς. Τελικά ο πλειστηριασμός δεν προχώρησε και η πρόεδρος αποχώρησε από την αίθουσα.

%ce%b8%ce%b5%cf%83%ce%bd1Στην Αθήνα και στην Πατρα, όπως αναφέρει το Κίνημα Δεν Πληρώνω, λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων και των κινητοποιήσεων δεν πραγματοποιήθηκαν πλειστηριασμοί. Ωστόσο δύο απόπειρες σημειώθηκαν στην Πάτρα, όπου συμβολαιογράφοι προσπάθησαν να σπάσουν την αποχή, χωρίς αποτέλεσμα.

Οι παρεμβάσεις των πολιτών και η αποχή των συμβολαιογράφων σταματούν προς το παρόν τους πλειστηριασμούς, μερικοί από τους οποίους αφορούν τη (δήθεν προστατευμένη πρώτη κατοικία). Ωστόσο με σειρά νομοθετικών ρυθμίσεων, πολλοί δανειολήπτες έχουν μείνει απροστάτευτοι και αργά ή γρήγορα, αναμένεται να αντιμετωπίσουν αυτό το πρόβλημα.
Αρέσει σε %d bloggers: