Απαγορεύουν Ευρωπαίοι-ΔΝΤ να προσλάβουμε δάσκαλους…

25ce259a25ce25a125ce25a525ce25a625ce259fΔεν ξέρουμε αν υπήρξε κρυφό σχολειό άλλα όλα δείχνουν ότι αν βρούμε τα λεφτά θα υπάρξει…
Διαφωνούν  οι εκπρόσωποι των ευρωπαίων και του ΔΝΤ στο αίτημα για μόνιμες προσλήψεις 22.000 εκπαιδευτικών σε βάθος τριετίας.
Το υπουργείο επέμεινε στην ανάγκη κάλυψης των κενών σε διδακτικό προσωπικό με διορισμούς, ωστόσο οι Ευρωπαίοι-ΔΝΤ ζητούν αξιολόγηση πριν την οποιαδήποτε πρόσληψη και παρά την απόλυτη ανάγκη να καλυφθούν «μια και καλή» τα κενά σε εκπαιδευτικούς που υπάρχουν στις δύο πρώτες βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Η ελληνική πλευρά εξήγησε ότι το δημοσιονομικό κόστος των απαιτούμενων προσλήψεων δεν απέχει πολύ από τα κονδύλια που κάθε χρόνο δαπανώνται για την κάλυψη των κενών με αναπληρωτές και ωρομίσθιους δάσκαλους και καθηγητές. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες, οι Θεσμοί επικαλούνται τη δυσμενή δημοσιονομική κατάσταση και «απαγορεύουν» τους διορισμούς στο δημόσιο. Ξεκαθαρίζουν μάλιστα ότι για να πραγματοποιηθούν διορισμοί στα σχολεία, πρέπει να προηγηθεί αυστηρή και εξαντλητική αξιολόγηση του υπάρχοντος διδακτικού δυναμικού, να απομακρυνθούν οι «ακατάλληλοι» από τις τάξεις και όσα κενά προκύψουν να καλυφθούν με αντίστοιχο αριθμό προσλήψεων.
Αρέσει σε %d bloggers: