Σκοινί στο λαιμό των Ελλήνων βάζει ο Τσιπρας με συμφωνία για πλεόνασμα 3.5% του ΑΕΠ

Είναι προφανές ότι με αυτή την συμφωνία η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει κάποιο πολιτικό χρόνο  πληρώνοντας για αντάλλαγμα  περιοριστικά μέτρα σε βάρος των συνταξιούχων και  γενικότερα  της ανάπτυξής της ελληνικός οικονομίας.

Με μια «καλή» συμφωνια η κυβέρνηση θα μπορουσε να βγει στις αγορές να δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια για επικοινωνιακούς λόγους, υποθηκεύοντας εκ νέου περαιτέρω το μέλλον μας.

Θα μπορουσε ακόμη με μια τετοια κίνηση «εξόδου στις αγορές» και πριν γίνει κατανοητό το μέγεθος  του εγκλήματος να πάει ο Τσίπρας σε εκλογές ως  πολιτικός τυχοδιώχτης που είναι.

Είναι όμως εξισου προφανές ότι τυχόν αποτυχία της κυβέρνησης  να συγκεντρωσει το πλεόνασμα θα οδηγήσει σε νέα μέτρα  λιτότητας καθώς οι συμφωνίες  είναι συμφωνίες  της χώρας και όχι του Τσιπρα.

Με  στοιχειώδεις οικονομικές γνώσεις μόνο ως όνειρα θερινής νυχτός  μπορουν να θεωρηθούν σήμερα τα σενάρια υπέρβασης του στόχου του πλεονάσματος πάνω από 3,5% ώστε να ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα που τάζει ο Τσιπρας για να καταπιεί η κοινωνια το Μνημόνιο.

Το χειρότερο είναι ότι ακόμη κι αν αρχίσει η ανάπτυξη όσο θα αυξάνει το ΑΕΠ τόσο θα ανεβαίνουν και τα δις που θα πρέπει να συγκεντρώσουμε κάθε χρόνο για να πιάσουμε το 3.5% του ΑΕΠ

Στην πραγματικότητα η  συμφωνία  για πλεόνασμα 3.5% του ΑΕΠ/έτος είναι θηλιά στο λαιμό των Ελλήνων που την  βάζει ο Τσιπρας.  Για την ακρίβεια μας πουλάει το σκοινί για να κρεμαστούμε,
Αρέσει σε %d bloggers: