Ο Λαφαζάνης ζητά άμεση κοινή δράση όλων των αντιμνημονιακών για να μην περάσει το τέταρτο μνημόνιο

Λαφαζάνης: «Μνημόνιο – τέρας» το πολυνομοσχέδιο

Φουλ επίθεση κατά της κυβέρνησης από τον γραμματέα του ΠΣ της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτη Λαφαζάνη, με αφορμή το πολυνομοσχέδιο με τα μέτρα και τα αντίμετρα που κατατέθηκε στη Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια την προσεχή Πέμπτη.

Ο κ. Λαφαζάνης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «μνημόνιο – τέρας», το οποίο «σφίγγει μέχρι οικονομικοκοινωνικού θανάτου τη θηλιά στον λαιμό της χώρας και του ελληνικού λαού». Επίσης καλεί τους βουλευτές να μην το ψηφίσουν, ειδάλλως θα στιγματιστούν και θα λογοδοτήσουν για την πράξη τους. Επίσης, το χαρακτηρίζει ως μέγα πραξικόπημα που δίνει τη χαριστική βολή στη χώρα. Καλεί, εξάλλου, τις αντιμνημονιακές δυνάμεις σε κοινή δράση, προκειμένου να μην περάσει το τέταρτο μνημόνιο.
Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Λαφαζάνης δήλωσε τα εξής:

«δεν έχει κανένα δικαίωμα, καμιά λαϊκή εξουσιοδότηση και καμιά δημοκρατική νομιμοποίηση να συνομολογήσει και πολύ περισσότερο να ψηφίσει στη Βουλή, μετά το τρίτο και τέταρτο επονείδιστο μνημόνιο. Η σκληρή δικτατορία της ΕΕ, του ΔΝΤ και των υπαλληλικών μνημονιακών κυβερνήσεων πρέπει να καταλυθεί και να ανατραπεί. Καμιά κυβέρνηση και κανένας βουλευτής δεν έχει δικαίωμα να ψηφίσει το μνημόνιο-τέρας. Η κυβέρνηση και οι βουλευτές, ένας προς ένα, που θα ψηφίσουν το τέταρτο μνημόνιο θα στιγματιστούν ανεξίτηλα και θα έχουν όχι μόνο ανυπολόγιστες πολιτικές αλλά και βαρύτατες, απαράγραπτες, ποινικές ευθύνες, για τις οποίες να είναι σίγουροι ότι θα λογοδοτήσουν.

Δεν έχουν δικαίωμα, επίσης, κόμματα και βουλευτές, ανεξαρτήτως της ψήφου τους, να νομιμοποιήσουν με την παρουσία τους και τη συμμετοχή τους ένα τραγικό μνημόνιο που, τόσο επί της ουσίας όσο και ως διαδικασία, είναι αποτέλεσμα ενός μέγα – πραξικοπήματος που δίνει τη χαριστική βολή στον τόπο.

Αυτήν την ώρα, χρειάζεται άμεση κοινή δράση όλων ανεξαιρέτως των ριζοσπαστικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων και συγκρότηση απ’ όλες αυτές τις δυνάμεις ενός μεγάλου μετώπου για να μην περάσει το τέταρτο μνημόνιο, να ακυρωθούν τα προηγούμενα και να μεταβεί άμεσα η χώρα σε εθνικό νόμισμα με ριζοσπαστικό πρόγραμμα και σε ρήξη με την ΕΕ»

αναφέρει ο κ Λαφαζάνης και καλεί τον ελληνικό λαό «να ενωθεί και να ξεσηκωθεί για να αποτραπεί το τέταρτο μνημόνιο- τέρας σε όφελος μιας άλλης δημοκρατικής ανορθωτικής πορείας της χώρας
Αρέσει σε %d bloggers: