Παράσταση διαμαρτυρίας της «ΛΑΝΤΖΑ» Λάρισας

Στο κατάστημα που δούλευε ο αδικοχαμένος 29χρονος διανομέας, πραγματοποίησαν σήμερα το απόγευμα παράσταση διαμαρτυρίας μέλη της «ΛΑΝΤΖΑ» Λάρισας, τα οποία ξεδίπλωσαν ένα πανό και μοίρασαν φειγ – βολάν στους περαστικούς και τους εργαζομένους του καταστήματος.

Στο υλικό που μοίρασαν τα μέλη της «ΛΑΝΤΖΑ» Λάρισας, αναφέρονταν μεταξύ άλλων: «Είναι πολύ εύκολο μετά από ένα δυστύχημα να ψάχνουμε να βρούμε τις αιτίες του συγκεκριμένου περιστατικού. Ποιος έφταιγε …αν έτρεχε …αν παραβίασε το στοπ …αν έκανε  «σφήνες» … και πάει λέγοντας. Αυτό ακριβώς θέλει το κεφάλαιο να κάνουμε, να περιορίσουμε τις ευθύνες του και να τις φορτωθούμε στις πλάτες μας κι αυτές.
-Σκοτώθηκες; -Φταις γι’ αυτό!
-Πεινάς; -Φταις γι’ αυτό!
-Είσαι άνεργος; – Φταις γι’ αυτό!
Ε ΟΧΙ ΛΟΙΠΟΝ ΔΕ ΦΤΑΙΜΕ!
Τις μόνες ευθύνες που πρέπει να αναλάβουμε είναι, την ευθύνη της ανατροπής του καπιταλισμού από τον οργανωμένο λαό, την ευθύνη της ρήξης και αποδέσμευσης της χώρας από την Ευρωπαϊκή Ένωση, την ευθύνη να απαγκιστρωθούμε από τον εργοδοτικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ – ΑΔΕΔΥ, την ευθύνη να κάνουμε τα εργατικά σωματεία να λειτουργούν με την δυναμική της βάσης τους -τους ίδιους τους εργαζόμενους που θα αποφασίζουν αυτοί για αυτούς μέσα από τις συνελεύσεις τους και όχι από τα αντιπροσωπευτικά ΔΣ τους-, την ευθύνη να ξεπεράσουμε τις αρτηριοσκληρώσεις του ΠΑΜΕ, και την αντίληψη ότι οι αντιδράσεις μας πάνε μέχρι εκεί που μας επιτρέπεται από το ίδιο το σύστημα, που καθημερινά καταπίνει ολοένα και περισσότερο τις ζωές μας». 

πηγηΑρέσει σε %d bloggers: