Απεργοσπάστες ιδιώτες θα βάλει ο Μπουτάρης

«Τους είπα ότι κάνουν λάθος και ότι δεν θα μείνω με τα χέρια δεμένα»!

Στα άκρα οδηγούνται οι σχέσεις του δήμου Θεσσαλονίκης με τους συμβασιούχους της καθαριότητας, μετά την απόφαση του δημάρχου, Γιάννη Μπουτάρη και του διοικητικού συμβουλίου να προσκαλέσει ιδιώτες για την αποκομιδή των σκουπιδιών.

«Εμείς ξεκινήσαμε τη διαδικασία. Ενημερώσαμε και τον εισαγγελέα. Παράλληλα κάναμε και μία επαφή με τον επίτροπο για να προκηρύξουμε ένα διαγωνισμό ιδιωτών τις επόμενες ημέρες όσον αφορά την καθαριότητα της πόλης» τόνισε στο www.praktroreio-macedonia.gr ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι το κόστος είναι: «μεταξύ 150.000-200.000 ευρώ και η αποκομιδή θα γίνει μέσα σε τρεις ημέρες. Μέχρι αυτή τη στιγμή έχουμε τρεις προσφορές. Τη Τρίτη θα ανοίξουμε τις προσφορές και θα πάρουμε τις αποφάσεις. Προσωπικά είπα τους συμβασιούχους ότι κάνουν λάθος. Αυτά που θα δουλέψουν θα τα πληρωθούν και δε θα χάσουν τα χρήματά τους. Δε θέλησαν να δουλέψουν, πλην ελαχίστων περιπτώσεων που έχουν να κάνουν με την αποκομιδή σκουπιδιών σε νοσοκομεία και παιδικούς σταθμούς».

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης ανέφερε επίσης πως: «αύριο θα βγει η απόφαση του Σκουρλέτη. Αν δεν συμφωνήσουν τότε θα εφαρμόσουμε το διαγωνισμό. Δεν μπορώ να αφήσω την πόλη να βρωμάει και να γίνεται εστία μόλυνσης. Έχω μιλήσει και με τη διεύθυνση υγιεινής της Περιφέρειας να ψεκάσουν τα σκουπίδια. Η κατάσταση είναι τραγική. Τους είπα εγώ τους συμβασιούχους ότι κάνετε λάθος και ότι ο κόσμος θα στραφεί εναντίον σας. Έτσι αφήνετε και παράθυρο να μπουν ιδιώτες στην καθαριότητα»Αρέσει σε %d bloggers: