Την 23 Αυγούστου η ΕΕ κατατάσσει τους αριστερούς στους Εγκληματίες

Την 23 Αυγούστου η  ΕΕ καθιερώνει την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού τον οποίο εξομοιώνει με τον ναζισμό. Στην προεδρεύουσα  Εσθονία φιλοξενείται η  διεθνή διάσκεψη για την ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού.

Ποινικοποιείται έτσι η πτυχή της ευρωπαϊκής Ιστορίας που γέννησε τους Μαρξ,  Εγκελς, Τροτσκι, Λενιν, Λούξεμπουργκ και τους μεγάλους του κομμουνιστικού και σοσιαλιστικού  κινήματος.

Ανοίγει ο δρόμος για να ποινικοποιηθεί συνολικά η Ιστορία των μεγάλων κομουνιστικών κομμάτων  και προσωπικοτήτων στην ΕΕ και τελικάη ιστορία των μεγάλων εργατικών  κοινωνικών  και αγροτικών αγώνων που έλαβαν χώρα.

Παρόλα αυτά η εκδήλωση -η οποία στην Ελλάδα πνίγεται επικοινωνιακά από την άρνηση της κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ  να παραστεί-  αποτυγχάνει μέχρι στιγμής να αποτελέσει αποτελεί σημείο καμπής και ριζοσπαστικοποίησης των αριστερών κομουνιστών κλπ κατά της ΕΕ πανευρωπαϊκά. Παρόλο που ολοκάθαρα πλέον η νεοφιλελεύθερη ένωση τους εξορισει στο πολιτικό περιθώριο μαζί με τους εγκληματίες μαζί με του Ναζιστές

Έτσι οι αντιδράσεις ειναι χλιαρές επικεντρωμένες στην διάκριση κομουνισμού Ναζισμου και όχι στην απαράδεκτη ιστορική ποινικοποίηση της αριστεράς. Στο Ευρωκοινοβουλιο υπάρχει ακομη ευρωπαϊκή αριστερά -απόγονος των μεγάλων ΚΚ της Ευρώπης- που παριστάνει πως δεν βλέπει και δεν ακούει. Πιθανόν όμως κομματα φορείς και ευρωβουλευτές  της αριστεράς δεν αντιδρούν γιατί βρίσκονται σε μια διαδικασία συνδιαλλαγής με την ΕΕ αμειβόμενοι παχυλά από αυτή
Βαδίζουμε έτσι ολοταχώς στο σημείο όπου ο κομουνισμός θα εξαλειφτεί από την ΕΕ και ένα κομμάτι της ρεφορμιστικής αριστεράς  που αντιδρά θα ποινικοποιηθεί και θα διωχθεί για σχέσεις με την τρομοκρατια. Παράλληλα προσωπικότητες τύπου Τσιπρα  Παπαδημουλη  Κοντονη θα παριστάνουν  τους αριστερούς δίνοντας το απαραίτητο αριστερό δεκανίκι  στην ΕΕ μέχρι να ολοκληρωθεί το σχέδιο…

Τι θα γίνει στο Ταλίν της Εσθονίας

Στις 2 Απριλίου 2009 το Ευρωκοινοβούλιο υιοθέτησε ψήφισμα για την ευρωπαϊκή συνείδηση και τον απολυταρχισμό και κάλεσε τις χώρες μέλη να ορίσουν την 23η Αυγούστου ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Μνήμης για τα θύματα του κομμουνισμού και του ναζισμού.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν με συνάντηση των υπουργών Δικαιοσύνης της ΕΕ και θα συνεχιστούν με τελετή μνήμης στην  Freedom Square του Ταλίν για την νίκη στον Β παγκόσμιο πόλεμο.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα ξεκινήσει το διεθνές συνέδριο με ομιλίες των:

  • Tunne Kelam (ευρωβουλευτής),
  • Anna Kaminsky (Bundesstiftung zur Aufarbeitung der SED-Diktatur, Germany),
  • Andres Kasekamp (University of Toronto, Canada),
  • Igor Caşu (State University of Moldova) και
  • Bartosz Dziewanowski-Stefańczyk (European Network Remembrance and Solidarity).
  • Την συζήτηση θα συντονίσει ο Olaf Mertelsmann (University of Tartu, Estonia).

Το ίδιο βράδυ θα γίνουν τα εγκαίνια έκθεσης με τίτλο «Communism in its Time», την οποία διοργανώνει ο γερμανός Gerd Koenen και θα ακολουθήσει δείπνο.
Οι εκδηλώσεις διοργανώνονται από το υπουργείο Δικαιοσύνης της Εσθονίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ιστορικής Μνήμης της Εσθονίας.Αρέσει σε %d bloggers: