280 εκατομμύρια στην Fraport από το πακέτο Γιουνκερ

 Πηγές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων  αναφέρουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ. ότι από το πακέτο Γιούνκερ δόθηκε χρηματοδότηση ύψους 280 εκατομμυρίων ευρώ για τα αναπτυξιακά έργα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια  στην εταιρία Fraport. Με την «μόχλευση» μάλιστα το ποσό αυτό αναμένεται να φτάσει τα 400 εκατομμύρια.

Πρόσφατα επίσης σύμφωνα με τις ίδιες πηγές , η ΕΤΕπ χρηματοδότησε ένα μέρος των επενδυτικών σχεδίων της COSMOTE ύψους 150 εκατομμυρίων. Χρηματοδότησε επίσης την ανάπτυξη αιολικών πάρκων της εταιρίας ΤΕRΝΑ στη Βοιωτία με 24 εκατομμύρια ευρώ αλλά και μια start up επιχείρηση επεξεργασίας πιστωτικών καρτών με 25 εκατομμύρια.

Πριν το τέλος του χρόνου αναμένεται μάλιστα να υπογραφεί η χρηματοδότηση και άλλων επενδυτικών σχεδίων από την ΕΤΕπ. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι το γεγονός  -σύμφωνα με τις ίδιες πηγές- ότι η Ελλάδα απορροφά τις χρηματοδοτήσεις της ΕΤΕπ με πολύ γρήγορο ρυθμό.

Το 2017 αναμένεται μάλιστα να καταγραφεί και νέο ρεκόρ τόσο για υπογραφές χρηματοδοτήσεων όσο και για την εκταμίευση, με τα συνολικά ποσά να πλησιάζουν ή και να ξεπερνούν τα 2 δισεκατομμύρια ευρώ, όπως εκτιμούν οι πηγές της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στα τέλη του μήνα αναμένεται στην Αθήνα ο πρόεδρος της ΕΤΕπ Βέρνερ Χόγιερ, για να εγκαινιάσει τα νέα γραφεία της Τράπεζας.Αρέσει σε %d bloggers: