Συγκλονιστικό βίντεο από «drone»: Η οικολογική καταστροφή του Σαρωνικού. Σε ποιες περιοχές απαγορεύεται το κολύμπι

Από τη Σαλαμίνα έως την Πειραϊκή, τον Άγιο Κοσμά και τη Γλυφάδα, η θαλάσσια ρύπανση έχει επεκταθεί σε όλο το παραλιακό μέτωπο, με το μαζούτ να έχει σχεδόν βγει στην στεριά – Τα ειδικά συνεργεία συνεχίζουν το έργο της απορρύπανσης
Την οικολογική καταστροφή από την πετρελαιοκηλίδα στον Σαρωνικό αναδεικνύει με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο ένα βίντεο που τραβήχτηκε από «drone», καταγράφοντας εικόνες πάνω από την Πειραϊκή, το Παλαιό Φάληρο, τον Άλιμο και άλλες περιοχές.

Οι εικόνες που καταγράφει το «drone αποκαλύπτουν το μέγεθος και την έκταση της ρύπανσης στις ακτές του Πειραιά, κυρίως, μετά τη βύθιση του «Αγία Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, με απόφαση ορίζει τις περιοχές που απαγορεύεται το κολύμπι μετά την μόλυνση από την πετρελαιοκηλίδα.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στην τροποποιημένη υπουργική απόφαση:

Απαγορεύεται το κολύμπι σε παραλίες της Περιφέρειας Αττικής, που έχουν ρυπανθεί από την πετρελαιοκηλίδα μέχρι την αποκατάστασή τους.

Το κολύμπι απαγορεύεται:

  1. . Από την ακτή κολύμβησης πλησίον της σχολής Ναυτικών Δοκίμων (Ακτή Θεμιστοκλέους 334) μέχρι και την παραλία της Φρεατίδας.
  2. Στις ακτές κολύμβησης της περιοχής «Βοτσαλάκια».
  3. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Αλίμου.
  4. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Παλαιού Φαλήρου.
  5. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης.
  6. Σε όλες τις ακτές κολύμβησης του Δήμου Γλυφάδας».
  7. Στον όρμο Λιμνιώνα, κατά μήκος της ακτής απέναντι από το πέτρινο θέατρο Σεληνίων.Αρέσει σε %d bloggers: