Διαμαρτυρία στα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» στο Πέραμα.

FOSΝα συλληφθεί ο πλοιοκτήτης, να παραιτηθεί ο Κουρουμπλής

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και καταγγελίας πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής στα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας FOS Petroleum του δεξαμενόπλοιου ΑΓ. ΖΩΝΗ ΙΙ στη Λεωφόρο Δημοκρατίας 57 στο Πέραμα.

Την συγκέντρωση κάλεσε η Πανελλήνια Ένωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού (ΠΕΝΕΝ) και συμμετείχαν η ΛΑ.Ε, η ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΔΗΚΚΙ που μετέχει στην ΛΑ.Ε, άλλες συλλογικότητες αλλά και πολλοί πολίτες.

Στη συγκέντρωση παρευρέθηκε και ο Παν. Λαφαζάνης, επικεφαλής μεγάλης αντιπροσωπείας κεντρικών στελεχών της ΛΑ.Ε.

Στους συγκεντρωμένους απευθύνθηκαν με ολιγόλεπτες παρεμβάσεις τους ο Πρόεδρος της ΠΕΝΕΝ Αντώνης Νταλακογιώργος, ο Παν. Λαφαζάνης και εκπρόσωπος της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Αντιπροσωπεία των συγκεντρωμένων με επικεφαλής τους Αντ. Νταλακογιώργο και Παν. Λαφαζάνη ανέβηκαν στα γραφεία της εταιρείας όπου κατήγγειλαν κατά πρόσωπο τον φερόμενο ως πλοιοκτήτη της «Αγίας Ζώνης ΙΙ» και τόνισαν ότι θα έπρεπε να είχε ήδη συλληφθεί και να του είχαν απαγγελθεί κατηγορίες.

Ο Παν. Λαφαζάνης τόνισε μετά σε δηλώσεις του, τα ακόλουθα:

Οι ελληνικές θάλασσες αποτελούν μία από τις τελευταίες εναπομείνασες μεγάλες φυσικές και παραγωγικές πηγές στον τόπο μας. Κυριολεκτικά πνεύμονας ζωής, ομορφιάς και πλούτου για την χώρα. Αν αυτές τις θάλασσες από γαλάζιες, τις στιγματίσουμε σταδιακά με μαύρες κηλίδες, η Ελλάδα θα έχει τελειώσει.

Το μέγα θαλάσσιο οικολογικό έγκλημα του Σαρωνικού έχει οφθαλμοφανέστατους υπευθύνους.

Λυπούμαι που ο Τσίπρας ξύπνησε για να κάνει σύσκεψη για την τραγωδία του Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» μετά από τόσες μέρες μακαριότητας.

Πολύ περισσότερο λυπούμαι για όσους προκαλούν την οργή και την αγανάκτηση της κοινής γνώμης, με το γεγονός ότι ο Παν. Κουρουμπλής είναι ακόμα στη θέση του και με το ότι κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι όσοι έδωσαν πιστοποιητικό αξιοπλοΐας στο Δ/Ξ «Αγία Ζώνη ΙΙ» και ο φερόμενος ως πλοιοκτήτης του τραγικού δεξαμενόπλοιου.

Τα μέτρα που εξήγγειλε καθυστερημένα σχετικά με την τραγωδία ο Αλ. Τσίπρας είναι “για γέλια και για κλάματα” και δείχνουν ότι ο πρωθυπουργός επιδιώκει πάση θυσία να συγκαλύψει και να διασώσει τους υπεύθυνους και συνυπεύθυνους του οικολογικού εγκλήματος και των διαστάσεων που έλαβε.

Η παραπομπή των αδειών για το αξιόπλοο σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση είναι συγχωροχάρτι στους υπεύθυνους και παραπομπή της υπόθεσης στις καλένδες.

Η παραπομπή ελέγχου του αξιόπλοου των πλοίων, επίσης, από το Δημόσιο στους Νηογνώμονες μόνο ως μήνυμα εμπιστοσύνης στους ιδιώτες «επενδυτές» μπορεί να εκληφθεί, παρά ως μέτρο αποκατάστασης της αξιοπιστίας των σχετικών πιστοποιητικών.

Όσο οι υπεύθυνοι του οικολογικού εγκλήματος μένουν στις θέσεις τους, κυκλοφορούν ελεύθεροι, δεν κάθονται στο σκαμνί, δεν στιγματίζονται και δεν τιμωρούνται παραδειγματικά, ο Αλ. Τσίπρας θα παραμένει συνυπεύθυνος και συνένοχός τους».

20170915_125842

20170915_125848

20170915_125912

IMG_20170915_131152

IMG_20170915_130211

IMG_20170915_131159

Πληροφορίες ΙΣΚΡΑΑρέσει σε %d bloggers: