Ραδιοφωνική συζήτηση Λαφαζάνη στην Λάρισα με τους Πέτρο Ιωάννου, Γιαννη Κανταρινό και τον Θοδωρή Βαλαή!

Η συζήτηση έγινε με αφορμή  την επικείμενη επίσκεψη του στην Λάρισα την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017 και την τρέχουσα επικαιρότητα.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης σε τηλεφωνική  συζητηση στο Σπορnews 90,1fm της Λάρισας με τους Πέτρο Ιωάννου,  Γιαννη Κανταρινό και τον Θοδωρή Βαλαή στην εκπομπή »ακροβάτες του ονείρου‘ αναφέρθηκε στην επικείμενη επίσκεψη του στην Λάρισα  την Δευτέρα 18 Σεπτέμβρη 2017 που ξεκινά στις 10  από τον Οινοποιητικό συνεταιρισμό Τιρνάβου .

Τα θέματα που αναφερθήκαν στην κουβέντα είχαν ως εξής:

Συνεταιρισμοί

Με αυτή την αφορμή η κουβέντα  αρχικά περιστράφηκε  γύρω από τους συνεταιρισμούς  και την μακρά παράδοση  της συνεταιριστικής προσπάθειας  στο θεσσαλικό κάμπο και ο Γραμματέας της ΛΑΕ δήλωσε ότι οι συνεταιρισμοί είναι ο μόνος τρόπος με τον οποίο ο αγρότης και η αγροτική παραγωγή μπορεί να έχει μέλλον.  Μιλάμε είπε  «για νέου τύπου  συνεταιρισμούς  που θα ξεκινούν από την παραγωγή, την εμπορία την έρευνα την καινοτομία, καθετοποιημένοι.  Συνεταιρισμοί που θα μπορούσαν να στηρίξουν τον αγρότη και την παράγωγη μας, που θα μπορούσε να ειναι η καρδιά της οικονομίας με εξαγωγές πλήθους μοναδικών  προϊόντων   που ευνοούνται και από τις κλιματολογικές συνθήκες και το μοναδικό φυσικό περιβάλλον. Αυτές οι προσπάθειες σήμερα δεν ενισχύονται…»

Αναφερόμενος  στην διαπλοκή ο  επικεφαλής της ΛΑΕ δήλωσε ότι έχει εικόνα και έζησε την διαπλοκή ως υπουργός και γνωρίζει το καθεστώς άριστα, δεν βλέπει όμως «την θέληση ενός αρκετά μεγάλου τμήματος του Λαου  να αποτινάξει τον εγχώριο και των εξωτερικό ζυγό. Παρολο που ειναι δυσαρεστημένο δεν ειναι διατιθέμενο να σηκώσει το ανάστημα του και να αντισταθεί».

Δημοκρατία

Μιλώντας για τις υποκλοπές και τις παρακολουθήσεις και την ποιότητα της Δημοκρατίας ανάφερε ότι στην χώρα σήμερα  δεν υπάρχει δημοκρατία . Η δημοκρατία ειναι για τα μάτια του κόσμου, ένας τύπος, χωρίς καμιά ουσία. Όλα ειναι χειραγωγούμενα και κατευθυνόμενα. Αν καμιά φορά αν ο λαός ψηφίσει κάτι που δεν ειναι συμβατό με αυτό που θέλει το σύστημα τότε παρεμβαίνουν δυνάμεις και πετάνε στο κάλαθο των αχρήστων την απόφαση του λαού επιβάλλοντας αυτό που θέλουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Δημοψήφισμα όπου άλλα ψηφίσει ο ελληνικός λαός και άλλα  έγιναν. Στην ακριβώς αντίθετη κατεύθυνση και όμως αυτό δεν ειχε καμιά πολιτική η νομική συνέπεια.[…]

 Μια ολιγαρχία πολιτικοοικονομική και οι ξένοι θα καθορίσουν την πορεια της χώρας ανεξάρτητα το τι θα ψηφίσει ο ο λαός. Η δημοκρατία ειναι για μάτια του κόσμου και πρέπει να αγωνιστούμε ώστε να αποκατασταθεί και  να γινεται η θέληση του λάου σεβαστή να αποκτήσει νόημα ουσία και αντίκρυσμα η φωνή του.

Συνεργασίες πάνω σε λογικό πρόγραμμα

Ερωτήθηκε ο Γραμματέας της ΛΑΕ  από τον Πετρο Ιωάννου για  πληροφορίες σχετικές με  «προσύμφωνο» με την Ζωη Κωνσταντοπούλου» και διέψευσε ότι υπάρχει κάτι τέτοιο. » Αν υπήρχε κάτι τέτοιο -συμπλήρωσε-  θα το είχαμε δημοσιοποιήσει και θα ήταν μια πάρα πολύ θετική εξέλιξη».

Όσον αφορά την αριστερά  δήλωσε πως δεν είναι της λογικής να πηγαίνουμε όλο πιο αριστερά γινεται διοτι ειναι καλύτερα. Πρέπει να έχουμε  σωστές υλοποιήσιμες θέσεις που θα ανοίξουν ένα  δρόμο για την ο πατρίδα και τον λαό.

Αυτή την ώρα αυτό χρειάζεται μια συνένωση όχι μόνο αριστερών δυνάμεων αλλά  όλων των πατριωτικών δημοκρατικών αντιμνημονιακών δυνάμεων,  όλων αυτών που θελουν αν υπερασπιστούν την πατρίδα μας και να την απελευθερώσουν από ένα  πολύ βαρύ,καταθλιπτικό ζυγό από μια νέα οικονομική υποδούλωση […] . Η χώρα χρειάζεται ένα παλαϊκό μέτωπο.

Πολιτική θέληση χρειάζεται και ο κόσμος ξέρει ότι πρέπει να υπάρξει μια πολύ μεγάλη συνένωση δυνάμεων πέρα από διαφορές για ένα ενιαίο μέτωπο πάνω σε λογικό πρόγραμμα για να οδηγήσουμε την χώρα σε μια νέα πορεια με πραγματική γνήσια δημοκρατία και μια χώρα που για πρωτη φορά θα αποκτήσει για πρωτη φορά κυριαρχία και ανεξαρτησία. Αυτή ειναι η τοποθέτηση η δικιά μου αυτή ειναι η τοποθέτηση της Λαϊκής ενότητας.

Η θεση της ΛΑΕ για μετάβαση στο εθνικό νομισμα έχει πολύ μεγάλη απήχηση στον Λαό και στην κοινωνία  Ίσως να  ειναι και πλειοψηφική θεση ιδιαίτερα στα φτωχά λαϊκά στρώματα. Αυτό ειναι μαι νέα εξέλιξη στην χώρα η οποία θα λάβει μορφή χιονοστιβάδας τα επόμενα χρόνια

Ακούστε ολη την ενδιαφέρουσα συζήτηση εδω:

Το Πρόγραμμα συναντήσεων Παναγιώτη Λαφαζάνη στο ν. Λάρισας  έχει ως εξης:

Το πρωί της Δευτέρας, στις 10:00, θα επισκεφτεί τον Οινοποιητικό Συνεταιρισμό Τυρνάβου, όπου θα έχει να την ευκαιρία να συνομιλήσει με αγρότες της περιοχής και να συναντήσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Συνεταιρισμού.

  • Στις 12:00 ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας θα περιοδεύσει με κλιμάκιο της ΛΑΕ στην κεντρική αγορά της πόλης, όπου θα έχει επαφές με εμπόρους και καταναλωτές.
  • Στη 13:00 το μεσημέρι θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου εφ’ όλης της πολιτικής επικαιρότητας, στα τοπικά ΜΜΕ, σε χώρο της ΔΕΗ.
  • Στις 14:00 θα συζητήσει με τους εργαζόμενους της ΔΕΗ Λάρισας και του ΔΕΔΔΗΕ.
  • Στις 15:30 θα εμφανιστεί στο ΘΕΣΣΑΛΙΑ TV.
  • Στις 19:00 θα γίνει περιοδεία στην αγορά της πόλης και μοίρασμα φυλλαδίων.
  • Στις 20:00 θα συμμετέχει σε ανοιχτή συζήτηση φίλων και μελών του κόμματος για τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας, σε αίθουσα του ξενοδοχείου ‘’Μετροπόλ΄΄Αρέσει σε %d bloggers: