Η αποβιομηχάνιση λόγω του ευρώ συνεχίζεται. «Λουκέτο» σε μεγάλο εργοστάσιο παραγωγής παγωτού

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «λαμβάνοντας υπ’ όψιν ότι η Froneri Hellas (σ.σ κοινοπραξία στην  οποία η Nestlé και η PAI θα μετέχουν ισομερώς στο κεφάλαιο της) είναι ζημιογόνος, η εταιρεία διακόπτει την λειτουργία του εργοστασίου παραγωγής παγωτού στον Ταύρο και επαναπροσδιορίζει την οργάνωσή της.

Στην απόφαση αυτή οδηγούν επίσης, οι επικρατούσες δυσμενείς συνθήκες στην αγορά σε συνδυασμό με το γενικότερο οικονομικό περιβάλλον. Οι αλλαγές που θα υλοποιηθούν θα επηρεάσουν 102 εργαζόμενους που θα αντιμετωπίσουν το φάσμα της ανεργίας και της εξαθλίωσης λόγω της παρανοϊκής εμμονής  των εγχωρίων ευρωπαϊστών να εφαρμόζουν πολιτική παραμονής στο ευρώ πάση θυσία.

Η εταιρεία θα προσφέρει στους απολυόμενους  μια καποια  οικονομική υποστήριξη μέσω ενός προγράμματος… συναινετικών αποχωρήσεων.

Το σχέδιο περιλαμβάνει ιδιωτική ασφαλιστική ιατροφαρμακευτική κάλυψη για τους αποχωρούντες και τις οικογένειές τους  για περίοδο δύο ετών

Επισημαίνεται ότι η ελληνική αγορά θα συνεχίσει να τροφοδοτείται απρόσκοπτα με τα προϊόντα της Froneri Hellas».

Στην ανακοίνωση γινεται λόγος για ανάληψη υποχρέωσης επανατοποθέτησης στην αγορά, για όσους το επιθυμούν και αποζημιώσεις για συναινετικές αποχωρήσεις  ανώτερες από τις αποζημιώσεις που ορίζει ο νόμος με ευνοϊκή φορολογία, χωρις κρατήσεις οι οποίες καταβάλλονται εφάπαξ.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση,

«η ελληνική αγορά παγωτού είναι και θα συνεχίσει να αποτελεί προτεραιότητα για τη Froneri Hellas. Σταθερός στρατηγικός στόχος της εταιρείας είναι η προσφορά στον καταναλωτή άριστης ποιότητας παγωτού και καινοτόμων προϊόντων σε προσιτές τιμές. Για να συνεχίσει να επιτυγχάνει το στόχο αυτό και ταυτόχρονα να επανέλθει σε πορεία βιωσιμότητας και ανάπτυξης, η εταιρεία προχωρά σε αναγκαίες αλλαγές στη λειτουργική και οργανωτική δομή της.

Αλλαγές που θα της επιτρέψουν να είναι βιώσιμη, ελέγχοντας τα κόστη της και αναβαθμίζοντας την εφοδιαστική αλυσίδα προς τον καταναλωτή ώστε να είναι ανταγωνιστική στην Ελλάδα. Με τη νέα λειτουργική δομή η εταιρεία δημιουργεί ένα πιο ευέλικτο επιχειρηματικό σχήμα και εστιάζει: στην εμπορική της λειτουργία για την καλύτερη εξυπηρέτηση της αγοράς, στην διατήρηση ισχυρής και άρτια εκπαιδευμένης ομάδας πωλήσεων, η οποία θα αντεπεξέρχεται ακόμα πιο αποτελεσματικά στις συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς καθώς και στη βέλτιστη οργάνωσή της ώστε να μπορεί να αξιοποιήσει αποτελεσματικότερα τις ευκαιρίες που θα παρουσιαστούν στην ελληνική αγορά παγωτού στο άμεσο και στο απώτερο μέλλον».

Η Froneri Hellas είναι θυγατρική εταιρεία της Frobneri International Plc.

Με πωλήσεις ύψους περίπου 2,6 δις ευρώ, η εταιρεία δραστηριοποιείται σε 22 χώρες και έχει εγκαταστάσεις κυρίως σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αργεντινή, Αυστραλία, Βραζιλία, Φιλιππίνες και Νότιο Αφρική. Πρόκειται για μια νέα εταιρεία που δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2016 από την κοινοπραξία της Nestlé και της R&R και δραστηριοποιείται στον τομέα της παραγωγής παγωτού , των κατεψυγμένων τροφίμων και των γαλακτοκομικών ψυγείου.

Η Nestlé και η PAI θα μετέχουν ισομερώς στο κεφάλαιο της κοινοπραξίας.

πληροφορίες ΑΠΕ/ΜΠΕΑρέσει σε %d bloggers: