Ντάισελμπλουμ σε Κυριάκο: «Κρατήστε τις εκλογές για το 2019» (video)

«Κρατήστε τις εκλογές για το 2019» τιτλοφορείται η συνέντευξη του επικεφαλής του Γιουρογκρούπ, Γερούν Ντάισελμπλουμ στην «Καθημερινή της Κυριακής» -από όπου-  απευθυνόμενος στην δεξιά πλευρά του πολιτικού φάσματος δίνει αβάντα σε Τσιπρα!

Ψυχρολουσία για Κυριάκο που βλέπει να ναυαγούν τα σχέδια του.

Ο επικεφαλής του Γιουρογκρούπ τονίζει πως «πρέπει να τελειώσουμε μαζί το πρόγραμμα, να φροντίσουμε την έξοδο από αυτό και να έχουμε έως τότε μια συμφωνία για το χρέος».

Επισημαίνει πως το κλειδί είναι η πολιτική σταθερότητα και σημειώνει πως «κοινός μας στόχος είναι η ελληνική οικονομία να σταθεί και πάλι στα πόδια της, τα δημοσιονομικά της χώρας να σταθεροποιηθούν,η εμπιστοσύνης να συνεχίσει να βελτιώνεται και η πρόσβαση στις αγορές να γίνει απρόσκοπτη» σημειώνει και διαμηνύει πως αυτά πρέπει να γίνουν από τώρα μέχρι και τον ερχόμενο Αύγουστο.

«Εάν επιτύχουμε αυτά, είμαι αισιόδοξος για την ελληνική οικονομία» υπογραμμίζει.

Επίσης, Γερούν Ντάισελμπλουμ εκτιμά ότι η στάση της Γερμανίας μετά την αποχώρηση του Β. Σόιμπλε από το υπουργείο Οικονομικών δεν πρόκειται να αλλάξει.

δείτε το video από την ΕΡΤ

Ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ επισημαίνει πως το «κλειδί» είναι η πολιτική σταθερότητα, και τονίζει ότι αυτό που προέχει είναι η ολοκλήρωση των μεταρρυθμίσεων στην οικονομία και τη δημόσια διοίκηση σε στενή συνεργασία με τους εταίρους, που θα οδηγήσει σε μία συμφωνία για το χρέος και την έξοδο από το πρόγραμμα.

 1 ping

  1. […] Με ανάρτηση στο Twitter, σχολιάζει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τις εντολές  του  Ντάισελμπλουμ για εκλογές το 2019. […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: