Η Μερκελ ζήτησε εξηγήσεις από τον Ραχόι

Σύμφωνα με τον Ζόρντι Μπάστε, δημοσιογράφο του καταλανικού RAC1, η Άνγκελα Μέρκελ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Μαριάνο Ραχόι.

Η καγκελάριος φέρεται να ζήτησε εξηγήσεις για τους εκατοντάδες τραυματίες από την αστυνομική βία.

Την είδηση επιβεβαιώνει και Γερμανός δημοσιογράφος της Die Welt

Διάγγελμα Ραχόι σε λίγη ώρα
Σύμφωνα με την ισπανική La Vanguardia ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι αναμένεται να κάνει διάγγελμα προς τον ισπανικό λαό στις 20.15 (ώρα Ισπανίας).

Η Μαδρίτη θα λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια

Η ισπανική κυβέρνηση θα λογοδοτήσει σε διεθνή δικαστήρια για την αστυνομική βία που προκάλεσε τον τραυματισμό τουλάχιστον 465 ανθρώπων στη διάρκεια του απαγορευμένου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπος της περιφέρειας.

«Το ισπανικό κράτος έχει εκτεθεί πολύ και στο τέλος θα λογοδοτήσει στα διεθνή δικαστήρια», δήλωσε ο Ζόρντι Τουρούλ, εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης της Καταλονίας, σε συνέντευξη Τύπου.

Ο Τουρούλ δήλωσε πως πιστεύει ότι θα καταμετρηθούν εκατομμύρια ψήφοι και, παρόλο που η ψηφοφορία δεν θα παραταθεί, αυτοί που κάνουν ήδη ουρά για να ψηφίσουν, θα μπορέσουν να το πράξουν. Πρόσθεσε πως δεν γνωρίζει πότε θα οριστικοποιηθεί η καταμέτρηση των ψήφων.Αρέσει σε %d bloggers: