Δολοφονική Ρατσιστική επίθεση, σε βάρος δύο μεταναστών εργατών γης στον Ασπρόπυργο.

Τάγμα Εφόδου!

Την ώρα που δύο μετανάστες εργάζονταν σε χωράφια στην Γκορυτσά Ασπροπύργου, μια ομάδα πέντε ατόμων τούς επιτέθηκε με σιδερογροθιές και μαχαίρι. Οι δράστες μπήκαν στο χωράφι, περικύκλωσαν τους εργάτες και άρχισαν να τους χτυπούν με τις σιδερογροθιές στο κεφάλι και το σώμα.

Ο Ασφάκ Μαχμούντ, ο ένας από τους δύο εργάτες που δέχθηκαν τη δολοφονική επίθεση σε χωράφι στην Γκορυτσά Ασπρόπυργου περιγράφει

λεπτό προς λεπτό στο News 24/7 το πώς χτυπήθηκε.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε λίγο μετά τις 5 το απόγευμα του Σαββάτου και ενώ οι δύο μετανάστες δούλευαν στον Ασπρόπυργο. Όπως κατήγγειλε ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας, Τζαβέντ Ασλάμ μιλώντας στο News 24/7, ο Ασφάκ Μαχμούντ, είχε μπει στο στόχαστρο καθώς συμμετείχε ενεργά στις διαδηλώσεις του περασμένου Ιουνίου στην περιοχή ενάντια στις συνεχιζόμενες επιθέσεις κατά των μεταναστών-εργατών. «Μου είπε ότι τους βλέπει συχνά. Είναι από τους φασίστες που κάνουν τις επιθέσεις» τόνισε.

Ο ίδιος ο Μαχμούντ, λίγες ώρες μετά την επίθεση που δέχτηκε, με τα σημάδια εμφανή στο πρόσωπό του δηλώνει:

«Ήμασταν με τον φίλο μου στο χωράφι και ήρθαν πέντε άτομα. Πρόλαβα να δω ότι οι δύο φορούσαν μαύρες μπλούζες και ο ένας μπλε. Ο τέταρτος κρατούσε μια μαύρη σακούλα. Μας κοίταξαν, έφυγαν και μετά από δυο τρία λεπτά ξαναγύρισαν. Μας είπαν «Βρωμιάρηδες ακόμα δεν έχετε φύγει; Φύγετε Πακιστανοί θα σας γ…με». Οι τρεις έπιασαν εμένα και οι άλλοι δύο κυνήγησαν τον άλλο φίλο μου. Εκείνος πρόλαβε και έτρεξε και δεν χτυπήθηκε πολύ. Εγώ έπεσα κάτω. Ενώ με χτυπούσαν οι δυο με τις σιδερογροθιές φώναζαν στον τρίτο «Βγάλε το μαχαίρι. Βγάλε το μαχαίρι».

Εκείνος έβγαλε ένα μαχαίρι που είχε από πίσω δέρμα. Με τραυμάτισαν κάτω από το μάτι και μετά άρχισαν να με χτυπάνε και οι πέντε. Ο φίλος μου που είχε φύγει πιο πέρα άρχισε να φωνάζει πολύ και εκείνοι άρχισαν να φεύγουν. Αυτός που φορούσε τη μπλε μπλούζα μου πέταξε μια πέτρα η οποία με χτύπησε στο μάτι και μου είπε «Θα σε κάψουμε ζωντανό. Τι θες εδώ;».

Όπως λέει ο Ασφάκ Μαχμουντ, οι δράστες δεν του είναι άγνωστοι. «Τους έχω δει στην περιοχή και με ξέρουν κι αυτοί. Εγώ είμαι έξι χρόνια σε αυτό το αφεντικό που δουλεύω τώρα αλλά στον Ασπρόπυργο είμαι από πολύ παλιά. Μένω δέκα χρόνια εδώ. Επιθέσεις γίνονται συνέχεια. Και την προηγούμενη εβδομάδα πάλι. Και χθες κυνηγούσαν ένα παιδί ενώ πήγαινε στο σπίτι του αλλά πρόλαβε και έτρεξε».

Ο χτυπημένος μετανάστης αφού υποβλήθηκε σε εξετάσεις και αξονική, χρειάστηκε να μείνει στο Τζάνειο νοσοκομείο το βράδυ του Σαββάτου, καθώς τα χτυπήματα που δέχτηκε κυρίως στο κεφάλι ήταν πολύ βαριά, ενώ ο Βακάς Χουσείν, ο δεύτερος που βρισκόταν στο σημείο της επίθεσης δεν χρειάστηκε να νοσηλευτεί.

Σύμφωνα με όσα καταγγέλλει ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβεντ Ασλάμ, στο News 24/7 το χτύπημα είχε ξεκάθαρη πρόθεση να τρομοκρατησει τους μετανάστες της περιοχής. Συγκεκριμένα, όπως λέει ο Τζαβέντ Ασλάμ, ο Ασφάκ Μαχμούντ, ο πιο βαριά τραυματισμένος απο τους δύο εργάτες, ήταν από αυτούς που δεν είχαν δείξει να φοβούνται μετά τις συνεχείς επιθέσεις του τελευταίου χρόνου στους μετανάστες του Ασπροπύργου.

Στις διαδηλώσεις κατά των ρατσιστικών επιθέσεων ο Μαχμούντ ήταν από τους πλέον ενεργούς, ζητώντας από τους εργάτες να μην φοβούνται να διαμαρτυρηθούν για τις επιθέσεις που δέχονται με μεγάλη συχνότητα τόσο στα χωράφια που εργάζονται όσο και στα σπίτια τους τη νύχτα.

«Μου είπε ότι τους βλέπει συχνά στην περιοχή. Είναι από τους φασίστες που κάνουν τις επιθέσεις» λέει στο News 24/7 ο Τζαβέντ Ασλάμ. Τρέχοντας προς το μέρος των δύο εργατών οι δράστες, φώναζαν «Βρωμιάρηδες δεν έχετε φύγει ακόμα;» και στη συνέχεια άρχισαν να τους χτυπούν. Οι τέσσερις κρατούσαν σιδερογροθιές και ο πέμπτος ένα μαχαίρι με το οποίο τραυμάτισε τον Μαχμούντ κάτω από το μάτι.

Μετά τις εξετάσεις και την αξονική, ο Ασφάκ Μαχμούντ παραμένει στο νοσοκομείο καθώς τα χτυπήματα ιδιαίτερα στο κεφάλι είναι βαριά, ενώ ο Βακάς Χουσείν δεν χρηζει νοσηλείας.

Υπενθυμίζεται ότι στις 28 Σεπτεμβρίου ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Ηλίας Κασιδιάρης καταδικάστηκε σε φυλάκιση έξι μηνών από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας για διέγερση σε διάπραξη εγκλήματος, με αφορμή ομιλία του στον Ασπρόπυργο, στην οποία μιλά μεταξύ άλλων για «ανθρώπινα σκουπίδια» αλλά και για την ανυπαρξία κράτους.Αρέσει σε %d bloggers: