Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στην Μακρόνησο ως κόμμα διαμαρτυρίας!

Η αριστερά  που  τρέφεται από το κράτος, το υπηρετεί και αισθάνεται τύψεις, ειναι το κυρίαρχο ιδεολογικό ρεύμα στο ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό βάζει την  την εσωτερική πολιτική ατζέντα εδώ και καιρό.

 Για τους κατά καιρούς διπολισμούς  που βλέπουμε από τον ΣΥΡΙΖΑ φταίει μια μάλλον ψυχολογική διάσπαση μεταξύ του «κόμματος διαμαρτυρίας» και του κυβερνητικού ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ένας ΣΥΡΙΖΑ του Τσίπρα αγοράζει χρόνο και προσοχή από τον Τραμπ με δημόσιο χρήμα. Εφαρμόζει μνημόνια γλύφει τους ισχυρούς, παραγοντίζει στην ευρώπη,  κόβει συντάξεις, κλείνει σχολεία μειώνει τις δαπάνες και όπου δει κάμερα και μικρόφωνο  κάνει δηλώσεις αυταρέσκειας.

Ο άλλος ΣΥΡΙΖΑ  το κόμμα διαμαρτυρίας πάει στην Μακρόνησο για σώσει την ψυχή του.  Το παιζει κομουνιστής, θύμα διώξεων και καταπίεσης, από το μετεμφυλιακό κράτος διωκόμενος από το σύστημα και αδικαίωτος στην Ιστορία!

Το  όλον κόμμα μεταβάλλεται διαρκώς προς το προσωποπαγές κατά τα πρότυπα το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα και της  Μιμής. Συγκροτείται περιβάλλον ενώ απέναντι του ένα κόμμα διαμαρτυρίας  μας ξαφνιάζει, αν δεν μας προκαλεί ναυτία.

Κυρίως γιατί παραμένει ήρεμο όσο μπορεί να βάζει θέματα δικαιωμάτων και αιτημάτων του πολιτικού περιθωρίου και τρέφεται από το κράτος.

Σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε στην Μακρόνησο ως κόμμα διαμαρτυρίας όπου διαδραματίστηκαν πολλά ευτράπελα.

Έγινε κατάθεση των στεφανιών. Οι παριστάμενοι  άφησαν λουλούδια στο μνημείο του Μακρονησιώτη. Ακολούθησε επίσκεψη στους αρτοκλιβάνους (Μελλοντικό μουσείο Μακρονήσου στο νησί).

Στο θέατρο ΑΕΤΟ έγινε μια σύντομη ιστορική αναδρομή από τον ιστορικό Τάσο Σακελλαρόπουλο, ενώ ακούστηκαν τραγούδια για τη Μακρόνησο .

Με την επιστροφή στο Λαύριο έγινε κατάθεση στεφανιών στο Μνημείο της Μάνας -γυναίκας- αδελφής του Μακρονησιώτη Δεσμώτη.

Ακολούθησε εκδήλωση με τη μουσική μπάντα «Εκ των ενόντων» στο παλιό μηχανουργείο στο Λαύριο, συνδυασμένη με παρουσίαση και προβολή.

Να σημειωθεί ότι στο παλιό μηχανουργείο λειτούργησε από το πρωί έκθεση με υλικό για τη Μακρόνησο.

Τα τρόφιμα-φάρμακα της δράσης αλληλεγγύης συγκεντρώθηκαν σε ειδικό χώρο στο παλιό μηχανουργείο, από όπου τα παρέλαβε αντιπροσωπεία Κούρδων προσφύγων.Αρέσει σε %d bloggers: