Ξεπουλάνε και τα εργοστάσια της ΕΒΖ στην Σερβία

«Ώρα μηδέν» για την Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης: Τι θα γίνει τη Δευτέρα (30/10)

Στις 10:00 το πρωί της Δευτέρας (30/10/2017) έχει προγραμματιστεί το πρώτο διοικητικό συμβούλιο της νέας διοίκησης της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης στο «τιμόνι» της οποίας υπενθυμίζεται ότι τοποθετήθηκε ο πρώην επικεφαλής του Χρηματιστηρίου Αθηνών, καθηγητής Παναγιώτης Αλεξάκης. Πρωτο θεμα στην ατζέντα  αποτελεί η πώληση των θυγατρικών της ΕΒΖ στη Σερβία.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σέρβος επιχειρηματίας Μίοντραγκ Κόστιτς, επικεφαλής του MK Group, επικράτησε των υπόλοιπων Ευρωπαίων υποψηφίων στον πλειοδοτικό διεθνή διαγωνισμό για τις δύο θυγατρικές της εταιρεία στη Σερβία, με δεσμευτική προσφορά ύψους 50 εκατ. ευρώ, την οποία βελτίωσε στη συνέχεια στα 60 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση αφήνει να εξελιχτεί η πώληση,  αποπροσανατολίζει,  εκφράζοντας δημοσίως την πολιτική της βούληση να παραμείνει σε λειτουργία η βιομηχανία στην Ελλάδα, και όχι μόνο να καταστεί βιώσιμη, αλλά και να αναπτυχθεί.

Στην πράξη όμως η έναρξη λειτουργίας στο εργοστάσιο της εταιρείας στην Ορεστιάδα πηγαίνει από αναβολή σε αναβολή. Ήταν αρχικά προγραμματισμένο να ξεκινήσει τη λειτουργία του στις 4 Οκτωβρίου, αλλά η ημερομηνία μετατέθηκε αρχικά για τις 9/10, κατόπιν για τις 11 κι ακολούθως για τις 18, ενώ τώρα πιθανότερη ημερομηνία θεωρείται η 26η Οκτωβρίου.

Όπως είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του, Ευάγγελος Μπιμπισίδης, «μέχρι και χθες έβρεχε ασταμάτητα στην περιοχή, με αποτέλεσμα να μην μπορούμε να ξεκινήσουμε τη φετινή καμπάνια στην ώρα μας». Πάντως, εάν «συμμαχήσει ο καιρός μαζί μας, τότε το επόμενο Σαββατοκύριακο θα ξεκινήσουμε να κόβουμε κιόλας τα τεύτλα στο εργοστάσιο της ΕΒΖ στην Ορεστιάδα», κατεληξε κ. Μπιμπισίδης χαρακτηριστικά, εκφράζοντας ωστόσο την ανησυχία του για το τι μέλλει γενέσθαι εάν συνεχιστούν οι βροχές.

Στην περιοχή έχουν σπαρεί τεύτλα σε έκταση 16.000 στρεμμάτων.

Πληροφοριες: ΑΠΕ – ΜΠΕΑρέσει σε %d bloggers: