Δημοσκόπηση: Ελλάδα, Ιταλία και Κύπρος οι κόμβοι του ευρωσκεπτικισμού

Σύμφωνα με την έρευνα του Parlemeter, με βάση προσωπικές συνεντεύξεις με πολίτες και από τα 28 κράτη μέλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει μια μάχη για την «επιβίωσή της,  στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο
Ένα σοκαριστικό νέο γράφημα, βασισμένο σε έρευνα που διενήργησε το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, δείχνει ότι τα τρία κράτη τα οποία είναι τώρα κόμβοι του ευρωσκεπτικισμού.
Σύμφωνα με την έρευνα του Parlemeter, με βάση προσωπικές συνεντεύξεις με πολίτες και από τα 28 κράτη μέλη, η Ευρωπαϊκή Ένωση αντιμετωπίζει μια μάχη για την «επιβίωσή της,  στην Ιταλία, την Ελλάδα και την Κύπρο.

Συνολικά, ερωτήθηκαν 27.881 υπήκοοι της ΕΕ και απάντησαν στην ερώτηση: λαμβάνοντας υπόψη τα πάντα, θα λέγατε ότι η χώρα σας έχει επωφεληθεί ή όχι από την ιδιότητα μέλους της ΕΕ;»
Στην Ιταλία κατεγράφη το χαμηλότερο ποσοστό ατόμων που απάντησαν λέγοντας ότι η χώρα τους έχει ωφεληθεί από την ένταξη στην ΕΕ, μόλις το 39%.
Στην Ελλάδα το ποσοστό ήταν 48% και στην Κύπρο το 45%.
Στο Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γαλλία, την Τσεχία, τη Βουλγαρία και την Αυστρία το ποσοστό είναι κάτω από το 60%.
Παρά τα χαμηλά ποσοστά έγκρισης που έχουν καταγραφεί σε αρκετά μεγάλα κράτη της ΕΕ, οι ηγέτες των Βρυξελλών δήλωσαν ότι είναι ικανοποιημένοι με τα αποτελέσματα.
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Antonio Tajani, δήλωσε ότι «το αποτέλεσμα της έρευνας είναι πολύ θετικό και ενθαρρυντικό.
Δείχνει ότι η εμπιστοσύνη στα θεσμικά μας όργανα και στο έργο μας συνεχίζει να αυξάνεται και ότι αφήνουμε πίσω μας την κρίση των τελευταίων ετών.
«Φυσικά, σε ορισμένες περιοχές, οι απόψεις ποικίλλουν από κράτος μέλος σε κράτος μέλος.
Αυτό θα μας εμπνεύσει να εντείνουμε τις προσπάθειές μας για την αντιμετώπιση των προβληματισμών που εκφράστηκαν.

«Σε γενικές γραμμές, οι άνθρωποι βλέπουν όλο και περισσότερο την ΕΕ ως βασικό παράγοντα στην αντιμετώπιση των μεγάλων προκλήσεων και στην προστασία τους από κοινές απειλές όπως η τρομοκρατία, η ανεργία ή η φτώχεια και ο αποκλεισμός.Πληρ www.bankingnews.gr

2 Σχόλια

    • mike petr on 31 Οκτωβρίου 2017 at 09:54

    ΓΙΑΤΙ ΜΟΥ ΒΓΑΛΑΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΝΑΓΙΑ;

    • mike petr on 31 Οκτωβρίου 2017 at 09:55

    ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΓΝΟΕΙΤΕ ΕΝΑΝ ΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΣΚΕΠΤΗ ΣΑΣ;

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: