Πρόσφυγες κατασκήνωσαν στο Σύνταγμα, κάνουν απεργία πείνας. Στηρίζει η Λαϊκή Ενότητα

 Απεργία πείνας ξεκίνησαν από σήμερα πρόσφυγες από διάφορα camps και χώρους στέγασης στην Ελλάδα με αίτημα την επανένωση με τις οικογένειες τους. Οι πρόσφυγες έχουν κατασκηνώσει στο Σύνταγμα και υποστηρίζουν ότι θα παραμείνουν στην πλατεία Συντάγματος μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματα τους.
«Τρέχουμε να φύγουμε από τη Συρία γιατί εκεί έχει πόλεμο, ερχόμαστε εδώ και ζούμε στο δρόμο μαζί με τα παιδιά μας. Θα μείνουμε εδώ μέχρι να ικανοποιηθούν τα αιτήματά μας. Δεν έχουμε κάνει αίτηση για άσυλο μόνο για οικογενειακή επανένωση», ανέφερε χαρακτηριστικά εκπρόσωπος των προσφύγων που βρίσκονται στο Σύνταγμα.

 Ο Αμρ Ισα από τη Συρία είναι στην Ελλάδα μόνος του χωρίς την οικογένειά του που βρίσκεται στη Γερμανία. «Η κόρη μου κι η γυναίκα μου βρίσκονται στη Γερμανία. Δεν μπόρεσα να πάω διότι είχα λεφτά μόνο για 2 άτομα κι όχι για τρία. Έχουμε κάνει αιτήσεις για να πάμε στη Γερμανία εδώ και κάποιους μήνες κι έχουν γίνει δέκτες. Θα μείνουμε εδώ και θα κάνουμε απεργία πείνας μέχρι να μας δώσουν απαντήσεις», επισήμανε ο Αμρ Ισα.
Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους οι πρόσφυγες ζητούν από «την ελληνική και τη γερμανική κυβέρνηση να σεβαστούν το νομικό όριο των έξι μηνών για την οικογενειακή επανένωση από την ημερομηνία αποδοχής του αιτήματος».
Οι πρόσφυγες θα δώσουν αύριο Πέμπτη, στις 11 το πρωί, συνέντευξη Τύπου στην πλατεία Συντάγματος.
 
Στο πλευρό τους η Λαϊκή Ενότητα  
Παρών έδωσε και ο Γενικός Γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης, και ακολούθησε και δελτίο τύπου τύπου του κόμματος
        Η Λαϊκή Ενότητα στηρίζει τα αιτήματα των προσφύγων που ξεκίνησαν σήμερα απεργία πείνας στην πλατεία Συντάγματος, διεκδικώντας την επανένωση με τις οικογένειές τους που βρίσκονται στη Γερμανία. Πρόκειται για μέλη προσφυγικών οικογενειών των οποίων το αίτημα οικογενειακής επανένωσης έχει εγκριθεί, αλλά  εξακολουθούν να παραμένουν εγκλωβισμένες  και «κομμένες» στα δύο, λόγω συμφωνιών που γίνονται «κάτω από το τραπέζι» μεταξύ του ελληνικού υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής και της γερμανικής κυβέρνησης, με στόχο την ελαχιστοποίηση των προσφυγικών «εισροών» στο έδαφος της Ευρώπης – Φρούριο.
        Παράλληλα, στηρίζει την απεργία πείνας που άρχισαν πρόσφυγες στην Λέσβο, διεκδικώντας το δικαίωμα μετακίνησης τους στην Ευρώπη, τον τερματισμό των απελάσεων στην δήθεν «ασφαλή» Τουρκία και της φυλάκισης των προσφύγων σε hot spots και κέντρα κράτησης.
        Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γ. Μουζάλας, ο οποίος προτείνεται μάλιστα  από την ελληνική κυβέρνηση  ως μελλοντικός Επίτροπος της ΕΕ σε θέματα μετανάστευσης – έχοντας προφανώς  παράσχει όλα τα απαιτούμενα εχέγγυα νομιμοφροσύνης και συμπόρευσης με τις αντιπροσφυγικές πολιτικές της ΕΕ – φέρει και προσωπικά ευθύνη για τον εγκλωβισμό των προσφύγων και τις συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού και εξαθλίωσης τους.
        Ο αγώνας της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στις μνημονιακές πολιτικές είναι κοινός με τον αγώνα των προσφύγων.
        Διεκδικούμε: Ανοιχτά σύνορα για τους πρόσφυγες προς τις χώρες επιλογής τους, κατάργηση της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας, τερματισμό των απελάσεων, της κράτησης και του κοινωνικού αποκλεισμού των προσφύγων.
 
        Ο αγώνας των προσφύγων  είναι δίκαιος, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες, είμαστε μαζί τους, είμαστε δίπλα τους ! καταλήγει η ανακοίνωση Αρέσει σε %d bloggers: