Οι ντιλερς της Κομισιόν επιμένουν να πάρουν τις καλύτερες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ

Στην τελική ευθεία φαίνεται ότι έχουν εισέλθει οι διαπραγματεύσεις ανάμεσα σε υπουργείο Ενέργειας και τους ντιλερς Κομισιόν, για το «πακέτο» των λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ που θα τεθούν προς πώληση.

Οι διαβουλεύσεις των δύο πλευρών συνεχίστηκαν με αμείωτο ρυθμό το τελευταίο διάστημα, με αποτέλεσμα ένας ακόμη  «επώδυνος συμβιβασμός» για την χώρα  να μοιάζει πιο πιθανός από ποτέ.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τελικώς οι δύο μονάδες του Αμύνταιου, δεν θα συμπεριληφθούν στο «πακέτο». Εξ΄ αρχής οι ντιλερς είχαν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους για τις εν λόγω μονάδες, τις οποίες θεωρούσαν απαρχαιωμένες και ως εκ τούτου εκτιμούσαν ότι δεν θα προσέλκυαν το ενδιαφέρον των υποψήφιων επενδυτών.

Αντί αυτών  επιθυμούν την ένταξη στο «πακέτο», των δύο μονάδων (3 και 4) της ΔΕΗ στη Μεγαλόπολη. Η εταιρία συναινεί στην παραχώρηση της μονάδας 3, ωστόσο προς το παρόν εκφράζει αντιρρήσεις για την μονάδα 4, η οποία αποτελεί ένα από τα σύγχρονα και νεότερα εργοστάσια που διαθέτει.

Στο σημείο αυτό εκδηλώνεται αντίδραση από την πλευρά της ΔΕΗ και μάλιστα σθεναρή.

Η εταιρεία επιθυμεί να διατηρήσει στην κατοχή της τη μονάδα 4, η οποία είναι ένα από τα πιο σύγχρονα και νεότερα σε ηλικία εργοστάσια που διαθέτει, με υψηλή απόδοση και προδιαγραφές.  Αντίθετα φέρεται να έχει αποδεχθεί την παραχώρηση της μονάδας 3 η οποία έχει πιο σύντομο χρόνο ζωής.Αρέσει σε %d bloggers: