160 χιλιάδες Έλληνες είναι νέοι μετανάστες μόνο στη Γερμανία!

«Η Ελλάδα χάνει τα μεγαλύτερα ταλέντα της»

Αντιστράφηκε το ρεύμα επιστροφής από που είχε αρχίσει μετά την χούντα και κορυφώθηκε με την έλευση του  Σοσιαλιστικού και πατριωτικού  ΠΑΣΟΚ στην εξουσία το 1981.  Πολλοι Έλληνες γύρισαν από την ξενιτιά εκείνη την εποχή για να δουλέψουν στα χιλιάδες εργοστάσια που ήταν διασκορπισμένα ανά  την επικράτεια

Το 1992 η χώρα θα  υιοθετήσει την συνθήκη του Μααστριχτ και την πολιτική της σκληρής δραχμής για να μπει στο ευρώ. Με αυτή την πολιτική  με Σημιτη θα μπουν οι βάσεις για την τεράστια αποβιομηχάνιση που βιώνουμε σήμερα.
Η συμφορά θα καλυφθεί. Η οικονομία θα κινηθεί με φαραωνικά δημόσια έργα χρηματοδούμενα από φθηνό δανεισμό. Με  γενικευμένη διαφθορά, άλλα και με κάθε είδους δανεισμό των πολιτών οι οποίοι μετέφεραν χρήματα από το μέλλον τους, Η αυξανόμενη ανεργία θα καλυφθεί  με αθρόες προσλήψεις στο Δημόσιο.

Αυτά θα  συνεχιστούν και επί Κώστα Καραμανλή και θα συντηρήσουν την ψευδαίσθηση  της ευμάρειας και της  προόδου.

Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες δεν βλέπουν ότι έχουν μέλλον στην πατρίδα τους.

Το γεγονός ότι μεταναστεύουν δεν διευκολύνει την κατάσταση στην Ελλάδα, γράφει σε ανταπόκρισή της στην Αθήνα η Hamburger Abendblatt: «Από την αρχή της κρίσης το 2009 το ελληνικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 25%.

Το χειρότερο είναι ωστόσο ότι εκατοντάδες χιλιάδες Έλληνες, με εξαιρετική επαγγελματική κατάρτιση, έφυγαν στο εξωτερικό.

Η Ελλάδα χάνει τα μεγαλύτερα ταλέντα της.

Με την επικράτηση του Αλέξη Τσίπρα το 2015 και την υποτροπή της οικονομίας, το κύμα εξόδου εντάθηκε για μια ακόμη φορά.
Δημοφιλέστερος προορισμός είναι η Γερμανία, η οποία αριθμεί πλέον σχεδόν 160.000 νέους Έλληνες μετανάστες».

Τα στοιχεία αντλήθηκαν από άρθρο της  Deutsche WelleΑρέσει σε %d bloggers: