Δημοσκόπηση ALCO: Αποσυσπειρώνονται τα μνημονιακά κόμματα. Με το 3% φλερτάρει η ΛΑΕ

Στα χειρότερα ποσοστά της ιστορίας η Νεα Δημοκρατια ανταγωνίζεται έναν παραπαίοντα ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκεται σε ποσοστά του 2012 με καθοδική τάση

Μικρή άξια έχει το προβάδισμα της ΝΔ με 7 μονάδες έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, στην δημοσκόπηση. Η ψαλίδα κλείνει γιατί η ΝΔ πέφτει γρηγορότερα από τον ΣΥΡΙΖΑ. Μεγάλη άξια έχει ότι η λαϊκή ενότητα ανεβαίνει καταλαμβανοντας το χώρο της ευρύτερης αντιμνημονιακης δημοκρατικής παράταξης της Αριστεράς και βρίσκεται μια ανάσα πλέον από την είσοδο της στην Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για το newsit.gr που διενεργήθηκε από τις 12 έως 14 Νοεμβρίου 2017, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης συγκεντρώνει ποσοστό 26,4% στην πρόθεση ψήφου στα  εγκυρα έναντι 19,3% του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τρίτη θέση εμφανίζεται η Χρυσή Αυγή με 7,3% ενώ ακολουθούν η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 6,2%  το ΚΚΕ με 5,8%  και η ΛΑΕ με 2,9%.

Το 5,7 των ερωτηθέντων δηλώνει πως θα ψηφίσει «Άλλο κόμμα», ενώ στο 14,7% βρίσκονται οι αναποφάσιστοι.

Στην πρόθεση ψήφου χωρίς αναγωγή η εικόνα είναι περίπου ίδια

Στην πρόθεση ψήφου επί των εγκύρων η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 26,4%, καταγράφοντας προβάδισμα 7 μονάδων επί του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη δημοσκόπηση, οι πολίτες ερωτήθηκαν και για θέματα της επικαιρότητας, όπως για παράδειγμα για τον νέο φορέα της Κεντροαριστεράς, το κοινωνικό μέρισμα αλλά και τις τηλεοπτικές άδειες.

Στο ερώτημα αν ο νέος φορέας της Κεντροαριστεράς θα πρέπει να είναι πιο κοντά με τη ΝΔ ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με κανέναν από τους δυο, οι πολίτες απάντησαν να μην είναι κοντά σε κανέναν.

Αναφορικά με το κοινωνικό μέρισμα, το 51% πιστεύει ότι η αντιπολίτευση πρέπει να υπερψηφίσει ενώ το 24% απάντησε ότι πρέπει να καταψηφιστεί.

Σε ερώτηση για το αν τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα ή χειρότερα απ’ ότι πριν, το 46% των πολιτών απάντησε «χειρότερα», ενώ καλύτερα πηγαίνουν τα πράγματα για το 20% των ερωτηθέντων.

Ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι απαντήσεις των ερωτηθέντων σε ερώτηση για το ποιον εμπιστεύονται περισσότερο μεταξύ του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα και του προέδρου της ΝΔ, Κυριάκου Μητσοτάκη σε καίρια ζητήματα όπως τα εργασιακά, η υγεία και η διαπραγμάτευση με τους δανειστές.

Στην δημοσκόπηση υπάρχει ερώτημα αναφορικά με την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών και το αν αυτή πρέπει να προχωρήσει. Η απάντηση είναι συντριπτικά υπέρ της αδειοδότησης με ποσοστό 70%.

Πηγή: insider.gr

Αρέσει σε %d bloggers: