Η Ξαφά δικαιώνει ΣΥΡΙΖΑ και Νόμο Κατρούγαλου: Αναπόφευκτες οι περαιτέρω περικοπές Συντάξεων!

Την εκτίμηση, πως οι συντάξεις χρήζουν περαιτέρω μείωσης, εξέφρασε η οικονομολόγος και μέλος του πολιτικού κόμματος «Δράση», Μιράντα Ξαφά, η οποία τόνισε πως ενώ έχει σημειωθεί 25% μείωση του ΑΕΠ, οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο. Με  αυτό τον τρόπο παρέχεται πολιτική κάλυψη  στις επερχόμενες περικοπές του  ΣΥΡΙΖΑ με τον Νόμο Κατρούγαλου,
Η Μ. Ξαφά, παρουσιάζοντας το βιβλίο της σε βιβλιοπωλείο στη Θεσσαλονίκη, ανέφερε ότι «δυστυχώς, το πρόβλημα στην Ελλάδα είναι ότι έχουμε συνταξιούχους 40 και 50 ετών. Δυστυχώς, είναι αναπόφευκτη η περαιτέρω περικοπή των συντάξεων, διότι δεν είναι δυνατόν οι συντάξεις να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι του ΑΕΠ».

Η  ίδια επίσης σημείωσε, ότι στην Ελλάδα το ασφαλιστικό σύστημα δεν είναι κεφαλαιοποιητικό ενώ

πρόσθεσε ότι «δεν είναι δυνατόν οι συνταξιούχοι να τρώνε όλο και μεγαλύτερο κομμάτι από την πίτα, να το πω έτσι. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί τόσο, όσο το ΑΕΠ. Σας έδειξα την πτώση του ΑΕΠ, είναι 25%. Οι συντάξεις δεν έχουν περικοπεί 25% . Και δυστυχώς πρέπει να περικοπούν κι άλλο».

Επισήμανε παράλληλα ότι η σημερινή προσαρμογή βασίστηκε σε «υπερφορολόγηση» και πρόσθεσε ότι οι δημόσιες δαπάνες δεν έχουν επιστρέψει, ως ποσοστό, σε σχέση με το ΑΕΠ στα επίπεδα προ κρίσης και παραμένουν υψηλές. «Δηλαδή, το δημόσιο δεν έχει συρρικνωθεί, με άλλα λόγια, όσο το ΑΕΠ» τόνισε.


Αρέσει σε %d bloggers: