Γερμανία: Αυτοκίνητο παρέσυρε τραυματίζοντας έξι πεζούς

Προηγήθηκε διαμάχη

Γερμανία: Αυτοκίνητο παρέσυρε τραυματίζοντας έξι πεζούς

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής ενόψει των εορτών

Ένας άνδρας ηλικίας 29 ετών, με καταγωγή «πιθανόν» από τη Συρία, παρέσυρε με το όχημα που οδηγούσε μια ομάδα πεζών μπροστά από μια ντισκοτέκ στο Κουξχάφεν, στη βόρεια Γερμανία, με αποτέλεσμα να τραυματίσει 6 ανθρώπους,  όπως έγινε γνωστό από την τοπική αστυνομία, η οποία αναφέρει, επίσης, ότι το κίνητρο της ενέργειάς του φαίνεται πως αποτέλεσε μια διαμάχη που προηγήθηκε.

Κατόπιν, το όχημα έπεσε πάνω σε ένα τσιμεντένιο διαχωριστικό τοιχίο, που βρισκόταν σε απόσταση περίπου 300 μέτρων, ενώ αυτόπτες μάρτυρες ακινητοποίησαν τον οδηγό έως ότου να φθάσει η αστυνομία, σύμφωνα με γερμανικά ΜΜΕ.

«Η έρευνα δείχνει ότι είχε προηγηθεί μια διένεξη εντός ή εκτός του κέντρου διασκέδασης στο Κουξχάφεν που, πιθανόν, να είναι η αιτία του περιστατικού» επισήμανε η αστυνομία σε δελτίο τύπου, επικαλούμενη αυτόπτες μάρτυρες.

«Σε αυτό το στάδιο, το σενάριο ο άνδρας να είχε πολιτικά κίνητρα μπορεί να αποκλειστεί», συμπληρώνεται από τις αρχές.

Στο Twitter, η αστυνομία του Όλντεμπουργκ ανέφερε ότι ο οδηγός «πιθανόν κατάγεται από τη Συρία».

Οι τραυματίες, όλοι τους γερμανικής υπηκοότητας, είναι ηλικίας 19 έως 29 ετών, ενώ οι πέντε από αυτούς πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο. Η κατάσταση της υγείας του έκτου τραυματία δεν εμπνέει ανησυχία.

Η Γερμανία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής ενόψει των εορτών, λίγο προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από την επίθεση με φορτηγό που διέπραξε ένας Τυνήσιος αιτών άσυλο, η οποία στοίχισε τη ζωή σε 12 ανθρώπους τη 19η Δεκεμβρίου του 2016 στο Βερολίνο.

in.gr


Αρέσει σε %d bloggers: