Τέλος οι νόμιμες απεργίες από εδώ και πέρα μόνο παράνομες!

Μόνο με απαρτία και απόλυτη πλειοψηφία επιτρέπεται  πλέον η κήρυξη απεργιών. Το αστείο ειναι ότι κάποιοι θεωρούν ότι θα τους  ρωτήσουν οι εργαζόμενοι ή θα τους ζητήσουν  άδεια!

Έκλεισε και το μέτωπο του εργασιακού στην διαπραγμάτευση – ανοιχτά ακόμη τα ενεργειακά – την Παρασκευή τα επιδόματα
Το μέτωπο του εργασιακού στη διαπραγμάτευση με την τρόικα,  έκλεισε μάλλον εύκολα καθώς  κυβέρνηση και δανειστές αποφάσισαν να  βάλλουν τέλος  στις νόμιμες απεργίες  οδηγώντας εκατομμυρια εργαζόμενους να διεξάγουν απεργίες στην παρανομία.

ΣΥΡΙΖΑ και θεσμοί συναντήθηκαν σε καλό κλίμα   το θέμα ξεπετάχτηκε και οργανώθηκε η ατζέντα των επομένων ημερών.

Στόχος είναι σύμφωνα με το βασικό σενάριο η ολοκλήρωση των κειμένων της τεχνικής συμφωνίας μέσα στο Σαββατοκύριακο, ώστε να είναι έτοιμη προς υποβολή στο Eurogroup της Δευτέρας 4 Δεκεμβρίου.

Ειδικότερα για το εργασιακό, η δήλωση της πηγής του υπουργείου Εργασίας, σημαίνει πως κυβέρνηση και θεσμοί συμφώνησαν στο νέο πλαίσιο που θα διέπει την κήρυξη απεργίας. Μάλιστα μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη βουλή η σχετική νομοθετική ρύθμιση με την οποία αλλάζει ο τρόπος λήψης αποφάσεων για απεργίες.

Η συγκεκριμένη διάταξη θα προβλέπει την αύξηση της απαιτούμενης απαρτίας για τη λήψη απόφασης απεργιακών κινητοποιήσεων στο 50%+1 των εγγεγραμμένων μελών ενός πρωτοβάθμιου επιχειρησιακού σωματείου.

Με την συγκεκριμένη ρύθμιση   γινεται  δύσκολη η λήψη απόφασης για  απεργίες και προβλέπεται ρητά ότι θα αφορά μόνο στα πρωτοβάθμια σωματεία και όχι στις δευτεροβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις των εργαζομένων όπως είναι οι ομοσπονδίες, τα συνδικάτα και τα Εργατικά Κέντρα.  Πρόκειται για μία ρύθμιση η οποία αποτελούσε πάγιο αίτημα των  δανειστών και συμφωνήθηκε στο πλαίσιο της δεύτερης αξιολόγησης την περασμένη άνοιξη.Αρέσει σε %d bloggers: