Κάπα Resarch: Μνημονιακή κατάρρευση. Μόλις στο 39% αθροιστικά ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ!

 Μνημονιακή κατάρρευση και μολις 4,8 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ και μεγάλο ποσοστό αναποφάσιστων καταγράφει η έρευνα της Κάπα Resarch, για λογαριασμό της εφημερίδα “Έθνος”, που διενεργήθηκε και στις 13 περιφέρειες της χώρας.
Ένα εκατομμύριο Έλληνες  παρακολουθούν με απάθεια τον μνημονιακό κατήφορο και ψάχνουν άλλη λυση

Πιο συγκεκριμένα, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 17%έναντι 21,8% της ΝΔ. Ακολουθεί ο νέος φορέας της κεντροαριστεράς (Κίνημα Αλλαγής) με ποσοστό 8,7%, Χρυσή Αυγή 7,1%, ΚΚΕ 5,9%, ΑΝΕΛ 2,4%, Ένωση Κεντρώων 2,2%, Λαϊκή Ενότητα 1,7%, Πλεύση

Ελευθερίας 1,4%, ΑΝΤΑΡΣΥΑ 1,1%, ενώ η αδιευκρίνιστη ψήφος είναι στο 25,8%.

Σύμφωνα με την έρευνα, το μεγαλύτερο ποσοστό των αναποφάσιστων φαίνεται να προέρχεται από τα δύο κόμματα που αποτελούν τον κυβερνητικό συνασπισμό, δηλαδή από ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ.

Παράλληλα, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της έρευνας δείχνουν τον πολιτικό προβληματισμό των ψηφοφόρων, ενώ το δίπολο Αριστεράς – Δεξιάς παραμένει πολιτικά κυρίαρχο.

Ακόμη ένα ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σχεδόν ένας στους δύο πολίτες (ποσοστό 49,5%) δεν επιθυμεί πρόωρες εκλογές θεωρώντας ότι πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην κυβέρνηση, ενώ το 39% πιστεύει ότι πρέπει να διενεργηθούν πρόωρες εκλογές.Αρέσει σε %d bloggers: