Έπεσαν κορμιά για να σωθούν σπίτια στο Ειρηνοδικείο της Αθηνας [εικόνες & βίντεο]

Επεισόδια και  παλι στο Ειρηνοδικείο Αθηνών για τους πλειστηριασμούς, καθώς για μία ακόμη Τετάρτη επικράτησε ένταση με κυβερνητικές εντολές.

Αργά το μεσημέρι της Τετάρτης,  εκατοντάδες άτομα που είχαν συγκεντρωθεί εκεί για να διαμαρτυρηθούν κατά των πλειστηριασμών  άνοιξαν τις λαμαρίνες που ήταν τοποθετημένες γύρω από το κτίριο και να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό, προκειμένου να φτάσουν στο Ειρηνοδικείο. Οι άνδρες των ΜΑΤ «απάντησαν» με δακρυγόνα και ακολούθησαν  μάχες… σώμα με σώμα με τους αστυνομικούς.

Ανάμεσα στους συγκεντρωμένους ήταν ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, αλλά και μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω».

Σύμφωνα με πληροφορίες, μια γυναίκα τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων.

Φυλάκιση για όποιον εμποδίζει πλειστηριασμούς

Στο μεταξύ, τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει την αυτεπάγγελτη δίωξη σε όποιον προκαλεί απλή σωματική βλάβη ή απειλή με βία ή άλλη παράνομη πράξη ή παράλειψη σε υπάλληλο πλειστηριασμού που διενεργείται κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης.

Επιπλέον όμως, με βάση την τροπολογία, τιμωρείται με ποινή φυλάκισης 6 ή 3 μηνών κατ’ ελάχιστο όριο, κατά περίπτωση, όποιος εισέρχεται και παραμένει σε χώρους διεξαγωγής πλειστηριασμών κατά τη διαδικασία αναγκαστικής εκτέλεσης, διακόπτοντας ή διαταράσσοντας την ομαλή διεξαγωγή αυτών.

Πληροφοριες: iefimerida.gr


1 ping

  1. […] Παρών στο  Ειρηνοδικείο Αθήνων  ήταν για μία ακόμα φορά ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης  οπου εκανε δηλώσεις για  την τροπολογία που κατέθεσε σήμερα η κυβέρνηση Τσίπρα και στέλνει στη φυλακή όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς. […]

Τα σχόλια έχουν απενεργοποιηθεί.

Αρέσει σε %d bloggers: