Δεν μας χρειαζεται το αυτεπάγγελτο τους είπε ο Κοντονής και ψηφίσαν την αυτοφώρο σε όσους εμποδίζουν πλειστηριασμούς!

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Στ. Κοντονής μετά από διαβούλευση με τους θεσμούς μέσω τηλεδιάσκεψης ανακοίνωσε ότι αφαιρείται το «αυτεπάγγελτο»  καθώς  δεν τους χρειάζεται η εύρυθμη ολοκλήρωση ενός πλειστηριασμού. Θα αντικατασταθεί με το «κατ’ έγκλησιν διωκώμενο αδίκημα».

«Καταθέτω νομοτεχνική βελτίωση με την οποία απαλείφεται από τη συγκεκριμένη τροπολογία η παράγραφος 2 Περί αυτεπάγγελτου στην απειλή διότι κατά τη γνώμη μας η εύρυθμη ολοκλήρωση ενός πλειστηριασμού εξυπηρετείται απολύτως χωρίς την συγκεκριμένη διάταξη» είπε χαρακτηριστικά ο

κ.Κοντονής και χειροκροτήθηκε έντονα από τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τροπολογία Κοντονή παραμένει η αυτόφωρη διαδικασία ωστόσο, για όσους:
ασκούν βία σε συμβολαιογράφους (σ.σ. σήμερα η δίωξη ασκείται αυτεπαγγέλτως μόνο σε όσους ασκούν βία σε δημόσιους υπαλλήλους κατά την υπηρεσία τους)
παρακωλύουν την διεξαγωγή πλειστηριασμών, είτε αυτοί διεξάγονται σε Ειρηνοδικεία είτε ηλεκτρονικά σε συμβολαιογραφικά γραφεία (σήμερα ισχύει μόνο για τα Ειρηνοδικεία)

Από την τροπολογία ο κ. Κοντονής αφαίρεσε την παράγραφο 2, που αφορά αυτεπάγγελτη δίωξη για όσους απειλούν συμβολαιογράφους και πλέον απαιτείται έγκληση από το θύμα.Αρέσει σε %d bloggers: