Μπαζιάνα: Ο Τσίπρας έκανε ότι καλύτερό μπορουσε!

Την εκτίμηση ότι ο Αλέξης Τσίπρας αγωνίστηκε όσο καλύτερα μπορούσε ο Τσίπρας και  «το οδήγησε μέχρι εκεί που μπορούσε να το πάει» εξέφρασε η σύντροφος του πρωθυπουργού Μπέτυ Μπαζιάνα.

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν έκανε ταπεινωτικό συμβιβασμό, γιατί – όπως είπε η σύντροφος του πρωθυπουργού – δεν πρόδωσε το λαό ενώ χαρακτήρισε τους δανειστές «μια τιμωρητική, φασιστική μπότα που προσπαθούσε να σου λιώσει το κεφάλι επειδή τόλμησες να ξεστομίσεις ΄΄δεν αντέχω άλλο΄΄». «Και στην τελευταία πρόταση συμφωνίας από τους δανειστές, στο εκβιαστικό take it or leave it πάλεψε όσο άντεξε».

Στη συνέντευξη που παραχώρησε στην Εφημερίδα των Συντακτών, η οποία δημοσιεύεται ολόκληρη στο

σημερινό φύλλο της εφημερίδας η κ. Μπαζιάνα, υπογραμμίζει ότι

«Ο Τσίπρας το οδήγησε μέχρι εκεί που μπορούσε να το πάει, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης για ό,τι είχε υποσχεθεί στον ελληνικό λαό αλλά και της ευθύνης μπροστά στο διακύβευμα». Γι’ αυτό, πρόσθεσε, «δεν δέχομαι τις κατηγορίες περί προδοσίας και εξαπάτησης. Δεν είχε άλλα στο μυαλό του και άλλα έκανε, δεν είπε ψέματα, δεν οπισθοχώρησε. Πάλεψε να διαχειριστεί μια σκληρή, αμετακίνητη κατάσταση που ορθώθηκε μπροστά του άκρως απειλητική. Και το πήγε ως το όριο που είχε»! είπε αναφερόμενη σε πιθανές  συνέπειες

Σύμφωνα με τη σύντροφο του πρωθυπουργού ο κ. Τσίπρας «έκανε έναν συμβιβασμό, όχι όμως ταπεινωτικό. Έναν συμβιβασμό που πίστευε ότι είχε προοπτική. Να οδηγήσει τελικά στο τέλος της ηγεμονίας των ισχυρών, στο τέλος της παράλογης λιτότητας».

«Κλαίω κάθε 5η Ιουλίου»

Αναφορικά με το δημοψήφισμα του 2015 σημειώνει ότι «προσωπικά μιλώντας, τα τελευταία τρία χρόνια κάθε 5η Ιουλίου κλαίω από νεύρα, από οργή – ναι κυριολεκτώ. Πώς είναι δυνατόν να υποτιμήθηκε τόσο η γνώμη ενός λαού από τους ισχυρούς-δυνάστες του; Ποια «δημοκρατία» των ισχυρών μπορεί να αγνοήσει την επιλογή ενός λαού να ακολουθήσει άλλο δρόμο; Θυμηθείτε, το μήνυμα που διαδόθηκε παγκόσμια σαν φλόγα εκείνο το βράδυ της μοιραίας διαπραγμάτευσης: This is a coup…».

Μιλώντας εκτενώς για το δημοψήφισμα υποστηρίζει: «Έκανε αυτό που κάθε δημοκράτης, αριστερός πολιτικός θα έκανε: ρώτησε τον λαό που τον εξέλεξε προκειμένου να αντισταθεί «να υπογράψω;» και ο λαός μας απάντησε περήφανα «όχι» παρόλη τη βία εκείνης της κρίσιμης εβδομάδας πριν το δημοψήφισμα, την απίστευτη προπαγάνδα, τότε που το παλιό σύστημα έπαιζε τα ρέστα του (…)

Ο Τσίπρας έχοντας ρωτήσει τον ελληνικό λαό στο δημοψήφισμα έφυγε να διαπραγματευτεί ξανά με τους δανειστές μια καλύτερη συμφωνία. Είχε πάρει καθαρή εντολή δικαιότερης συμφωνίας, όχι εντολή ρήξης ή εξόδου από την Ευρώπη ή το ευρώ. Το ερώτημα του δημοψηφίσματος ήταν σαφές «συμφωνείτε με την πρόταση των δανειστών;». Στηριζόμενος στο κρυστάλλινο όχι του ελληνικού λαού επέστρεψε με μια συμφωνία που ήταν μακριά από αυτό που οραματιζόταν αρχικά. Έκανε έναν συμβιβασμό, όχι όμως ταπεινωτικό. Έναν συμβιβασμό που πίστευε ότι είχε προοπτική. Να οδηγήσει τελικά στο τέλος της ηγεμονίας των ισχυρών, στο τέλος της παράλογης λιτότητας».

Όπως αναγνωρίζει ακόμα η Μπέτυ Μπαζιάνα «η εξουσία, ακόμα και η αριστερή, χτυπάει πολύ εσωτερικές χορδές του ανθρώπου, έχει να κάνει με την αυταρέσκειά του, ακόμα και με τη λίμπιντό του. Ίσως η ψυχανάλυση, συμπληρώνει, να βοηθούσε τους πολιτικούς…

Η σύντροφος του πρωθυπουργού τονίζει επίσης ότι έχει και φίλους με τους οποίους διαφωνεί σε πολλά θέματα, «άλλους προοδευτικούς άλλους συντηρητικούς, δεξιούς».

Ερωτηθείσα εξάλλου ποιον πολιτικό θα ήθελε να συναντήσει απαντά «κάποιον που δεν ζει πια, δεν πρόλαβα να συναντήσω. Τον Φιντέλ Κάστρο».


Αρέσει σε %d bloggers: