Διεθνής Δημοσκόπηση: Καμιά εμπιστοσύνη στην Δημοσιογραφία και στην κυβέρνηση στην Ελλάδα

Διεθνή έρευνα διεξήγαγε η Pew Research,  και δημοσιεύθηκε στον econonist  καταγράφει την ικανοποίηση από την κυβέρνηση αλλά και  και από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης σε μια  σειρά από χώρες. Η έρευνα  έγινε ενόψει της ανακοίνωσης από τον Αμερικάνο πρόεδρο των ετήσιων βραβείων “Fake News Awards».

Γενικότερα καταδεικνύεται από την έρευνα  ότι διεθνώς η πτώση της εμπιστοσύνης στα μέσα ενημέρωσης προκαλεί ή και προμηνύει μια μελλοντική μείωση της εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Τα ενδιαφέροντα στοιχεία για την Ελλάδα ειναι ότι δεν υπάρχει καμιά εμπιστοσύνη στην Δημοσιογραφία και ακομη χειρότερα ειναι τα πράγματα  για την κυβέρνηση στην Ελλάδα

Την στιγμή το MEGA κλείνει «γιατί έχασε την εμπιστοσύνη των πολιτών τηλεθεατών» η ερεύνα του Pew Research  γινεται επίκαιρη  -ή και προφητική- γιατί προμηνύει ότι η λίστα της ανεργίας θα διευρυνθεί για  Έλληνες δημοσιογράφους και πολιτικούς πολύ σύντομα!

Στην κάθετη στήλη  καταγράφεται η ικανοποίηση από τα ΜΜΕ και στην  οριζόντια  στήλη η ικανοποίηση από την Κυβέρνηση.  Η κόκκινη στήλη στο μέσο ειναι  συνάρτηση αξιοπιστίας/ εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.


Αρέσει σε %d bloggers: