Κομισιόν: Ένας στους δυο δεν πληρώνει το δανειο του στην Ελλάδα!

Σε γενικευμένη αδυναμία πληρωμή οδηγήθηκαν μεθοδικά  οι Έλληνες πολίτες που είχαν λάβει δανειο πριν την κριση του ευρώ με αποτέλεσμα σήμερα τα  μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ιδιωτών  να έχουν ξεπεράσει το  50,5%. Ουσιαστικά ενας στους δυο δεν πληρώνει το δανειο του στην Ελλάδα όπου κεντρική επιλογή  των μεγάλων κομμάτων  και των συστημικων  τραπεζων και ΜΜΕ παραμένει η πάση θυσία παραμονή στο ευρώ!
Το ποσοστό αυξάνεται οι τράπεζες ενθαρρύνονται και η κατάσταση χειροτερεύει όσο τα κομματα που

προτείνουν διαγραφή χρεών και έξοδο από το ευρώ παραμένουν εκτός βουλης

Μάλιστα  στα μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ιδιωτών από 50,5% τον Ιούνιο του 2016 σε 50,6% τον Ιούνιο του 2017 καταγράφηκε σε έκθεση της Κομισιόν

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΚΤ, το ποσοστό  συνολικά των μη εξυπηρετούμενων δανείων μειώθηκε ελάχιστα  κατά μόλις ο,6%  από 47,2% τον Ιούνιο του 2016 σε 46,9% τον Ιούνιο του 2017.

Ωστόσο, τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια του ιδιωτικού τομέα παρουσίασαν ελαφρά άνοδο, από 50,5% τον Ιούνιο του 2016 σε 50,6% τον Ιούνιο του 2017.

Στην έκθεση αναφέρεται ότι η μείωση των κόκκινων δανείων παραμένει το κύριο συστατικό τη πολιτικής που υιοθετήθηκε στην Ελλάδα σε ό,τι αφορά τον χρηματοπιστωτικό τομέα, στο πλαίσιο των  μνημονιακών προγραμμάτων .

Η μοναδική φιλολαϊκή λυση που ειναι η μαζική διαγραφή  χρεών που συνεβει στυν Ισλανδία  και η έξοδος από το ευρώ παραμένει έκτος ατζέντας με ευθύνη των πολιτών.

πληροφορίες: naftemporiki.gr

Αρέσει σε %d bloggers: