Ο Ερντογαν «δίνει» το Πατριαρχείο πολλά ελληνικά ΜΜΕ πέφτουν στην παγίδα

Μια επιστολή που έστειλε ο οικουμενικός Πατριάρχης στον Ερντογάν και  ο δεύτερος την διέρρευσε στην Hurriyet Daily News,  γινεται viral στα ελληνικά ΜΜΕ καταφέρνοντας πλήγμα υποτίθεται στο Πατριαρχείο.

Στην επιστολή  -η οποία δεν έχει αναρτηθεί στο επίσημο site του πατριαρχείου-  γινεται λόγος  για Κουρδους στα ανατολικά της Τουρκιάς δίνεται στήριξη του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ερντογάν για την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας».

Παράλληλα εκφράζει την ευχή στην Τουρκία να επέλθει σύντομα η ειρήνη στη Συρία αναφεροντας: «Είναι παράδοση της εκκλησίας μας να προσευχόμαστε πάντα για το κράτος μας, για την υγεία των ηγετών μας και την ευτυχία του λαού μας. Δεν έχουμε ξεχάσει τους εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους που μετανάστευσαν λόγω διαμαχών στην ευρύτερη περιοχή, ειδικά στη Συρία».

Και συνεχίζει, προσθέτοντας πως η εκκλησία προσευχόταν στον Θεό για να επιστρέψει η Ειρήνη στη Συρία με την επιχείρηση «Κλάδος Ελαίας».

«Είναι ευχή της κοινότητάς μας, το έθνος μας να αναπτυχθεί γρήγορα σε ένα ασφαλές περιβάλλον τερματίζοντας την τρομοκρατία, που έχει επηρεάσει όλους τους πολίτες μας, αλλά κυρίως τους Κούρδους πολίτες μας που ζουν στα νοτιοανατολικά της Τουρκίας.

Με την δημοσίευση της επιστολής ο Ερντογάν  θεωρητικά καταφέρνει πλήγμα στο Πατριαρχείο και τουλάχιστον στην Ελλάδα που κάποιοι κατακρίνουν τον πατριάρχη.

Όμως ο ρόλος του Οικουμενικού πατριαρχείου ειναι ευρύτερος της Ελλάδας και αφορά σε 350 εκ Ελληνορθόδοξους σε όλο τον κόσμο για τους οποίος δρα συνεκτικά.

Ενώ πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι μιλάμε για μια αιχμάλωτη εκκλησία η οποία  πρέπει να κινηθεί μέσα σε στενά όρια ενός μουσουλμανικού κράτους που την πολεμά.

Ενός κράτους που προσπαθεί διαχρονικά να την συρρικνώσει και να την απογυμνώσει από τον ρόλο της και να την εκδιώξει από την Κωνσταντινούπολη.

Έχοντας αυτά υπόψη  ας δούμε την αιτία της διαρροής της επιστολής στον τούρκικο τύπο και ας αποφεύγουμε τις παγίδες του Ερντογαν


Αρέσει σε %d bloggers: