Λαφαζάνης: Πειρατική χώρα η Τουρκία

Στις συνεχείς προκλήσεις και απειλές της Τουρκίας αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑ.Ε.), Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι εάν η γειτονική χώρα δεν παρεμποδιστεί, τότε υπάρχει κίνδυνος να μετατρέψει την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε «πυριτιδαποθήκη».

«Είναι τραγικό ότι το καθεστώς Ερντογάν με τη βάρβαρη στρατιωτική του εισβολή εναντίον των Κούρδων στο Αφρίν της Συρίας, με απειλές πολεμικών ενεργειών στην κυπριακή ΑΟΖ αλλά και τις καθημερινές προκλήσεις του στο Αιγαίο και την απειλή ότι μπορεί να ανοίξει και δεύτερο στρατιωτικό μέτωπο στον χώρο αυτό, έχει μετατρέψει την Τουρκία σε πειρατική χώρα, η οποία, αν δεν παρεμποδιστεί, κινδυνεύει να μετατρέψει όλη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου σε πυριτιδαποθήκη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Λαφαζάνης,  με αφορμή το γεγονός ότι τουρκικά πολεμικά παρεμπόδισαν το πλωτό γεωτρύπανο της ΕΝΙ Saipem12000 κατά την πορεία του προς τον στόχο «Σουπιά» του τεμαχίου 3 της κυπριακής ΑΟΖ.

Ο γραμματέας του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑ.Ε. κατηγόρησε επίσης τόσο το ΝΑΤΟ, όσο και την ελληνική κυβέρνηση, για τις ενέργειες και την τακτική που ακολουθούν απέναντι στην Τουρκία:

Αποδεικνύεται ότι το ΝΑΤΟ, του οποίου η Τουρκία είναι εκλεκτό μέλος και στήριγμα στην περιοχή, όχι μόνο δεν λειτουργεί αποτρεπτικά στους πειρατικούς και πολεμικούς τυχοδιωκτισμούς των μελών του, όπως η Τουρκία, αλλά και προσπαθεί να τους αξιοποιήσει για να ενισχύει τις ιμπεριαλιστικές πολιτικοστρατιωτικές επιδιώξεις των ΗΠΑ και του ευρωατλαντισμού στη Συρία, στην Κύπρο, στην Ελλάδα, στα Δυτικά Βαλκάνια και στη Μέση Ανατολή.

Είναι τραγωδία τούτη την ώρα ότι στην Ελλάδα υπάρχει μια κυβέρνηση η οποία, υπό το ψευδώνυμο της Αριστεράς, έχει εξελιχθεί σε τυφλό εργαλείο της στρατηγικής των ΗΠΑ και δορυφόρος του «χωροφύλακά» τους στην περιοχή, του Ισραήλ.

Αυτή η κυβέρνηση, που δεν διαθέτει, πλέον, ίχνος αυτοτέλειας και έχει, μαζί με όλο το μνημονιακό μπλοκ, μετατρέψει την Ελλάδα σε άφωνο ευρωατλαντικό προτεκτοράτο, είναι ανίκανη να προασπίσει τα γνήσια εθνικά μας συμφέροντα, σε μια τόσο κρίσιμη φάση όπου διακυβεύεται ευθέως ακόμα και η ακεραιότητα της πατρίδας μας.


Αρέσει σε %d bloggers: